Sidor

torsdag 1 mars 2012

Bus i solen.

Innan husse åkte till jobbet (han jobbar kväll idag) passade vi på att åka till skogen en sväng. Husse och Ollie busade i solen, och jag tog det lugnt och tittade på. Det var inte så mycket snö kvar i skogen, men vi höll oss efter vägen och där var det fortfarande snö. Ollie kämpade på med sina korta ben i den moddiga snön och han fick sig nog en ordentlig workout!
Vi har även hunnit med lite klovård. Busens klor växer som ogräs just nu känns det som.

Idag är det den första mars och från och med nu får man inte längre ha hunden lös i skog och mark.
Såhär säger Jordbruksverket:

"Mellan 1 mars och 20 augusti får hundar inte springa lösa där det kan finnas vilda djur. Under resten av året ska hundägarna se till att de inte driver eller förföljer vilt när de inte deltar i jakt."

SKK:s hemsida har man även lagt till den här meningen:

"Ovanstående innebär inte automatiskt att hunden inte får vara okopplad, den måste dock stå under sådan lydnad som om den vore kopplad."

Skogen är som allra bäst för hundägare när den inte är full av snö. Man kan gå skogspromenader, lägga spår, gömma saker i mossan, klättra, krypa och hoppa över saker. Det vore trist om vi inte kunde utnyttja skogen och dess möjligheter när de är som bäst.
Om man har kontroll över sin hund, visar hänsyn och respekt och har sunt förnuft finns det ingen anledning att låta bli att vistas i skogen, även med lös hund. Man ska aldrig släppa en hund där man inte litar på den, men det gäller årets alla dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar