Sidor

onsdag 28 mars 2012

Vila, vila ,vila.

Vila är ungefär allt vi gör nu. Ollie har inte kräkts något mer, men han var lite lös i magen idag. Vi har köpt en burk med gastro intestinal åt honom, mat som är snäll mot magen, och varvar det med lite fisk i vatten för att få i honom mycket vätska. Jag vill inte gå några promenader med honom förrän jag ser att han mår okej, och jag vill inte träna saker inne heller eftersom godisbelöning går bort för magens skull och kampbelöning känns för hetsigt. Jag vill att han ska ta det lugnt tills magen är stabil helt enkelt, och det gör han. Han vilar som ett proffs. Visst har han sina stunder där han ligger på golvet med bollen framför sig och gnäller, men sedan ger han upp och går och lägger sig igen. Lite busar vi, men det är väldigt stillsamt bollbusande i soffan. Idag har han även fått följa med på en biltur för att uträtta lite ärenden.

Tre av ärendena var hundrelaterade. Först ut var djursjukhuset där vi köpte burkmaten, och passade även på att snacka lite försäkring. Det visade sig att Ollies rehabilitering inte kommer att täckas av försäkringen, trots att vi har en tilläggsförsäkring som heter just rehabilitering. Men den kunde bara användas om det var en diagnosticerad skada, och det var inte det här. I journalen står det "förmodligen ledskada", och veterinären sa att han inte kunde göra mer än så. Därför kommer träningen hos sjukgymnast nu räknas som friskvård istället, vilket det egentligen skulle göra från början, men har man en försäkring kan man ju lika gärna försöka använda den.
Skillnaden på rehabilitering och friskvård är att vi kommer att få en introduktion och sedan få vara själva, lite som att man hyr rummet. Hade det räknats som rehabilitering hade det varit träning med sjukgymnast, och även varit uppföljning sedan. Men det gör inte så mycket, friskvården är betydligt billigare. Och jag är glad att vi fick friskvård istället, för om vi hade blivit rekommenderade att ta det som rehabilitering ändå hade vi fått betala en massa pengar utan att få ett öre från försäkringen. Så det löste sig ganska bra ändå.

Sedan åkte vi till en djuraffär och bad dem ta hem Standardt PH-balans. Vi ska prova det och se om det hjälper mot morgonkräkningarna, men jag vill inte börja med det förrän han är bra i magen. Dessutom skulle det inte komma förrän nästa vecka kanske. Det går att beställa på nätet också, men nu slipper jag ju frakten.

Efter det åkte vi till en annan djuraffär och bad dem ta hem en ny boll åt busen. Den första djuraffären sålde inte det märket, och den andra sålde inte det första märket, men tur att det finns några djuraffärer här i alla fall så att man kan få tag på det mesta.
Bollen har lyst med sin frånvaro i djuraffärerna, men nu bad jag dem som sagt att beställa hem just den bollen, och det gick bra. Så nu får busen snart en ny kopia av sin favoritboll, och ingen behöver få panik om nuvarande boll går sönder i så många bitar att den inte längre är en boll.

Mycket uträttat och det känns bra. Nu ska vi fortsätta vila. Det är lite tråkigt att inte göra någonting, men har man en sjukling så har man. Huvudsaken är att han blir frisk nu, så får vi göra roliga saker sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar