Sidor

fredag 9 mars 2012

Agility på nätet.

Igår och idag har jag tittat på livesändningen av agility från Crufts (världens största hundutställning) i England. Det är väldigt roligt och intressant att se, speciellt hur förarna rör sig och leder sina hundar, vilket är något jag bör jobba på att bli bättre på. Det gäller ju att alltid placera sig själv på rätt ställe så att man slipper springa onödigt mycket och kan leda sin hund genom banan på bästa sätt.

Jag har även sett några andra inslag som freestyle och diverse uppvisningar. Själva utställningen har jag inte sett så mycket av förutom några "best in group" eller vad det heter.

Crufts har nu börjat ha veterinärer på plats som undersöker hundar som vinner "best in breed" i "high profile breeds" (Basset Hound, Bloodhound, Bulldog, Chow Chow, Clumber Spaniel, Dogue De Bordeaux, German Shepherd Dog, Mastiff, Neapolitan Mastiff, Pekingese, Shar Pei, St Bernard, French Bulldog, Pug and Chinese Crested) för att förhindra att osunda hundar vinner de största priserna.
Såhär skriver The Kennel Club:

"This measure was introduced to ensure that Best of Breed awards are not given to any dogs that show visible signs of problems due to conditions that affect their health or welfare."

Dessa veterinärer dömde ut engelsk bulldogg och pekingese, som alltså inte fick ta emot sina "best of breed" och fortsätta i tävlingen p.g.a. synlig ohälsa. Läs hela artikeln här.

Det här är definitivt ett steg i rätt riktning. Både domarna som dömde fram de osunda hundarna och uppfödarna som födde upp dem får nu skämmas, och kommer förhoppningsvis i fortsättningen att avla fram sundare hundar för att ha en chans att vinna.
Klicka här för att se en film som berättar om veterinärkontrollerna på Crufts.

Crufts håller på även lördag och söndag. Här kan man se livesändningen och klipp från tidigare sändningar: http://www.youtube.com/crufts.

I övrigt har dagen var ganska lugn. Jag och busen har tagit en promenad i vårvädret. Våren hade dock ett litet bakslag igår och marken täcktes återigen av snö. Man brukar ju säga att snön som kommer på våren "äter upp" den gamla snön, så vi får väl hoppas på det. I helgen ska det i alla fall bli varmt!
Jag märkte att det är dags att byta till vårskor. Mina vita vintersneakers håller sig vita på vintern, men i den här väderleken byter de färg till prickigt brunt. De går såklart att torka av, men skosnörena förblir prickiga.
Busen fick springa lös en hel del och vi körde lite tricks och hade roligt under vägen.

En annan rolig sak som har hänt är att Razzla har börjat löpa nu. Snart ska det bakas staffevalpar!

1 kommentar:

  1. Jag läste oxå det där och gillade Crufts skarpt, de visar verkligen vägen hur man/dom måste göra för att få aveln på rätt spår igen!!
    Börjar dom på dom stora utställningarna så kanske resten oxå kommer fatta till slut. :))

    SvaraRadera