Sidor

tisdag 27 mars 2012

Hos sjukgymnasten.

Eftersom Ollies knäppande framtass inte har blivit bättre hade vi idag en tid hos sjukgymnasten. Hon klämde och kände igenom hela hunden som inte visade några tecken alls på smärta. Hon tittade också på hur han rörde sig och kunde inte se någon hälta. Så långt är vi också med eftersom vi inte heller upplevt någon smärta eller hälta.
Däremot kunde sjukgymnasten berätta att Ollie är mer musklad på vänster sida än på höger sida, det beror på att han inte belastar höger sida lika mycket. Snedbelastningen kan både orsaka problem i vänster och höger sida, i form och slitage och artros, men det behöver inte bli några fel alls om man har tur. Sjukgymnasten sa att det enda hon ville rekommendera i nuläget var förebyggande träning, främst för att stärka musklerna i höger sida. Det kommer att bli träning i vatten på ett treadmill.
Ollie var jätteduktig och lät sjukgymnasten sträcka hans ben åt alla håll.


















I helgen började Ollie kräkas och fick inte behålla någon mat. Han brukar kräkas ibland på tom mage, men det brukar bli bra när han har fått i sig lite mat. Nu fortsatte han att kräkas och vi valde att inte ge honom mat på några timmar. Han fick sedan små portioner av kokt fisk och igår kväll fick han lite färskfoder också. Allt verkade gå bra, men idag kräktes han igen. Kanske var det en blandning av veterinärbesöket och godiset som det bjöds på där som gjorde att det blev för mycket för magen.

Ollie kan äta nästan vad som helst utan att bli dålig i magen, så han har inte känslig mage. Däremot har han någon slags obalans i magen. Det kan inte vara normalt att kräkas så ofta som han gör. Tidigare veterinärbesök har inte gett några resultat trots försök med medicinering.
Jag funderar på att prova att ge honom "Standardt PH-balans" som är ett kosttillskott mot gallakräkningar och magkatarr. Kanske det är så enkelt att detta tillskott kan hjälpa honom, och det vore skönt att slippa ytterligare utredningar hos veterinär. Det kan ju inte skada att försöka. Jag vill bara att han ska må bra.

1 kommentar:

  1. Oj vad mycket ni har hunnit med sen sist jag kikade in. Både lejon och sjukgymnast. Hoppas du mår bra och slippeer kräkas idag.

    SvaraRadera