Sidor

måndag 22 oktober 2012

Skogspromenad.

På förmiddagen tog vi en tur längs motionsslingan i skogen igen. Jag vet inte varför vi inte har hållit till där förut faktiskt, men nu när vi har insett vilken trevlig promenadväg det är kommer vi förmodligen att åka dit oftare. Valpen är ju fortfarande ganska ung, men det är roligt nu när man kan börja ta lite längre promenader i alla fall. Att gå i naturen tror jag bara är bra för en valpkropp, vi går ju ändå i hans tempo (vilket i och för sig inte alls är speciellt långsamt, men det blir ju stopp här och där) och underlaget är mjukt. Idag blev det en sträcka på 3,3 km. Efter vägen blev det lite godissök och kontaktövningar. Det var skönt att få komma ut lite efter två vilodagar.

Husse och jag testade våra nya hundförarbyxor, väldigt trevligt att slippa bry sig om ifall man blir smutsig eller inte! Hundarna gick med långlina eftersom det är ett naturreservat (där hundar måste hållas kopplade) samt att vi inte litar på Nikon, man vet ju inte vem eller vad man möter i nästa kurva. Lite krångligt är det när Nikon envisas med att sick-sacka sig fram längs vägen och linorna trasslar sig ibland, men det fungerar. Däremot blir den som håller i Nikons lina ibland smärtsamt medveten om att vi kommer att behöva spårhandskar, alltså handskar som används vid spårning för att förhindra att linan bränner i händerna om man behöver bromsa hunden. Det blir nästa sak att utöka hundtillbehörsförrådet med. Man kan såklart trampa på linan också, men det blir ett för snabbt och hårt stopp tycker jag.

Hundarna glänste runt i sina nya selar.




















På eftermiddagen fick vi besök av mina föräldrar. Det blev gott fika och en liten pratstund. Nikon var som vanligt lite för på i början, men han lugnade ner sig efter ett tag.
Nu blir det soffmys resten av kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar