Sidor

fredag 26 oktober 2012

Kläder för kallare väder.

Nikons täcke som jag gjorde om för inte så länge sedan genom att göra benresåren längre är redan för litet igen. Hur är det möjligt? I vilket fall som helst är det ändå för kort över rumpan, och dessutom behöver han snart något varmare eftersom temperaturen börjar gå mot vinter. Det har snöat lite mer och marken är lite vit och halkig. Det är kallt och det blåser isande vindar, men solen skiner i alla fall.

Med kort päls utan underull blir man givetvis lite frusen i sådant väder, därför inhandlades ett vintertäcke till Nikon idag. Han hösttäcke kostade bara runt hundralappen, men att hitta ett billigt vintertäcke visade sig vara svårt. Vill man ha ett ordentligt fodrat täcke får man tydligen lägga ut lite, och jag börjar inse hur dyrt det är att ha en växande hund! Ollie växte såklart också när han var valp, men inte lika mycket eftersom han inte blev så stor.
Nikons nya täcke har lite extra att växa i, så förhoppningsvis kan han ha det ett tag. Lite irriterande var det dock att den storleken var 100 kr dyrare än storleken under, lite väl saftig prishöjning tycker jag. Man kan ju inte köpa ett för stort heller, han måste ju kunna röra sig i det.

Nåja, Nikon är i alla fall snygg i sitt nya täcke, och eftersom det var det bästa vi kunde hitta storleks- och materialmässigt får det väl kosta en slant då. Det har dessutom en smart liten öppning med dragkedja på ryggen för att kunna ha en sele under. Sele är nödvändigt på promenaderna eftersom koppelgående inte är herrns starkaste sida än, men i selen går han mycket bättre och vi har bättre koll på honom. Han blir inte lika stark (av någon anledning, även om det känns som att det skulle vara ännu behagligare att dra i sele) och vi kan kontrollera honom bättre. Hans halsband är dessutom lite väl tunt att lägga vikt på, inte för att jag är rädd för att det ska gå sönder, men jag vill inte att han ska strypa sig själv. Det används mest till korta rastningar, och ett bredare och mjukare halsband kan vi inte köpa förrän han sluta växa eftersom de inte är ställbara och vi inte vill hålla på och köpa nya halsband hela tiden. Men i selen går han som sagt bra, och då är det bra att kunna ha den under täcket. Att ha den ovanpå blir för bylsigt tycker jag. En annan bra grej är att det är dragkedja i halsen, så det är ingen risk att huvudet blir för stort för hålet, så vi är nöjda med täcket och hoppas att han inte växer ur det för fort.




















4 kommentarer:

  1. Sv: Jaa och allt detta har kommit bara idag! Riktig storm imorse men tycker bara det är härligt med så mycket snö :)

    SvaraRadera
  2. Snyggt täcke.
    ibland kan man bli riktigt irriterad över hur prissättningen är. Jag har betalat nästan lika mycket för mitt Hurrtta täcke till chihuahuan Spot som kompisen gjorde för likadant täcke till labrador.

    SvaraRadera