Sidor

onsdag 3 oktober 2012

Laddat med mat.

Idag tog vi en tur till närmsta återförsäljare för Ollies färskfoder, en sträcka på 9 mil enkel resa. Vad gör man inte för sina små håriga vänner! Som tur är behöver vi bara köpa mat åt honom var tredje månad ungefär, tack vare vår extra frys. Med tanke på att han bara äter för ca 100 kr/månad så känns det som att det är värt resekostnaderna, även om jag såklart skulle vilja att det fanns en återförsäljare på närmare håll. Och eftersom det här är fodret han fungerar bra på så får vi helt enkelt anstränga oss lite extra för att få tag på det.

Maten säljs på ett hundtrim, och när vi var där inne fick vi hälsa på en liten rottweiler på 9 veckor. Den var väldigt söt och charmig! Jag borde tagit ett kort på den. Till skillnad från Nikon märkte man knappt av att rottweilervalpen hade tänder, tänk så olika det kan vara. Våra killar satt i bilen, och lugnast var väl det.

Även Nikon har fått en ny laddning mat, men återförsäljaren för hans foder ligger betydligt närmare. Det är skönt eftersom vi behöver köpa mat åt honom oftare. Nu äter han 500 g färskfoder om dagen och väger snart 10 kg, alltså dubbelt så mycket som Ollie. Det märks när man bär honom kan jag tala om, och plockar man upp Ollie efteråt så är det som att hålla i en liten vante.

När vi var ute för att köpa mat till Ollie passade vi på att gå in på en annan djuraffär för att handla lite godis åt grabbarna. Jag tycker att det mesta godiset som finns i handeln verkar ha ett ganska dåligt innehåll, och några gånger har jag nu gjort eget godis av kycklingfilé. Tyvärr tar det ganska lång tid att göra eget godis eftersom jag skär dem i väldigt små bitar, och trots att det tar så lång tid blir det ändå inte speciellt mycket och det går åt snabbt. Därför har vi varit på jakt efter ett bättre köpegodis, och den här gången testade vi två påsar av märket "Planet Pet Society". Det godiset ska tydligen vara väldigt rent och naturligt, och även om det säljs i långa "remsor" är det lätt att klippa dem i mindre bitar.
Provsmakning av godiset blev det förstås när vi kom hem, av hundarna förstås, och resultatet blev godkänt!

1 kommentar: