Sidor

måndag 8 oktober 2012

Helgtur.

I helgen har vi hälsat på mina föräldrar. För Nikons del var det första gången han var där och första gången han sov någon annanstans än hemma. Vi var aningen nervösa över att vår lille terroristvalp skulle gå bananas, skrämma katterna, bitas okontrollerat, förstöra saker och kissa på mattorna. Det är alltid lite speciellt att ta med sig en valp till någon som inte har hund själv. Mina föräldrar är visserligen vana vid Ollie som till och med brukar bo där ibland när husse och jag ska någonstans utan hund, men Ollie är ju å andra sidan en snäll och beskedlig hund. Trots att han inte var i närheten lika vild som Nikon när han var valp var vi ändå tvungna att hålla honom och katterna separerade första året eller så. Därför var vi alltså aningen nervösa över hur Nikon skulle hantera situationen.

Det visade sig att vi knappt behövde vara nervösa alls. Han gick visserligen banans ibland, men oftast var han faktiskt ganska lugn. Angående katterna hade vi lite extra koll, men de klarade sig fint. När de träffade Ollie första gången hade de ingen hundvana alls, men nuförtiden kan de umgås med Ollie utan problem, så det hjälpte väldigt mycket. En valp är förstås lite mer "på", men de fick högsta betyg i att inte gömma sig och tycka att det var läskigt. Vänner blev de inte, och Nikon fick lite smäll på nosen, men det gick klart över förväntan. Det är såklart lite svårt att vänja dem vid varandra när man ses så sällan, och därför tar det längre tid, men jag är hoppfull om att det i alla fall inte kommer ta lika lång tid som det gjorde när katterna inte hade någon hundvana alls.

Det var inga problem för Nikon att sova borta. De enda som hade problem var jag och husse eftersom det nu blev ännu mindre plats för oss i sängen. När vi sover där ligger vi inte i någon dubbelsäng, och det var redan trångt nog när vi bara hade Ollie. Vi hade väl någon slags förhoppning om att hundarna kunde ligga på golvet, men det slutade med att vi sov i sängen alla fyra, och man fick hushålla med den mängden plats och täcke som blev över.

Att bitas är ju något som Nikon gör ganska ofta, men även det gick bättre än förväntat. Han bits absolut inte lika mycket som första gången han träffade mina föräldrar, och även de har blivit mer bekväma i hur man lugnar ner honom.
Han förstörde ingenting och kissade inte inne en enda gång. Besöket gick alltså långt över förväntan och vi hade en trevlig helg allihop!

Under besöket passade husse på att åka lite cross, och Nikon fick välbehövlig skott-träning. Någonstans i närheten av crossbanan fanns tydligen en skjutbana och vi hörde många skott. Det lät inte högt, men ändå så pass högt att man tydligt hörde det. Ollie blev såklart rädd och ville ligga i bilen, men det är inte så mycket att göra åt. Bildörren stod öppen så att han kunde gå in och ut som han ville när han kände att han behövde fly, det var lagom varmt så det var inga problem.
Nikon reagerade ingenting på skotten, han tyckte bara att det var lajbans att vara ute och springa och busa. Det var otroligt skönt att se! Vi lekte och tränade lite och han tyckte att det var jätteroligt. Husse filmade när jag och Nikon tränade på "stanna".



Vi och mina föräldrar åkte även till ett naturreservat där vi traskade runt lite i skogen. Eftersom det var ett naturreservat var vi tvungna att ha hundarna kopplade, men man måste ju kunna gå i koppel i skogen också så det var bra träning och inga problem. Nikon passade på att sätta i sig något oidentifierbart föremål som jag bara kan beskriva som en sladdrig tarm eller något (blä). Vi människor och Ollie nöjde oss med att äta korv med bröd, men även Nikon fick smaka lite korv som "efterrätt".

Överlag var det en toppenhelg!


















(Foto: Husse)

1 kommentar:

  1. Javisst gick det över förväntan bra. Det är nog dags att ta bort terrorist-benämningen. En trevlig helg var det.

    SvaraRadera