Sidor

lördag 1 juni 2013

Under behandling.

Veterinären som tittade på Ollie hittade ingen orsak till klådan, d.v.s. han hittade inga parasiter eller något sådant, och även han tyckte att det lät osannolikt att det skulle bero på någon allergi som plötsligt visat sig. Därför bestämdes det att klådan skulle behandlas som något bakteriellt, alltså en hundinfektion som t.ex. kan ha uppstått i fuktig och varm päls efter ett bad. För att försöka komma till rätta med problemet ska Ollie nu äta kortisontabletter för att stilla klådan, och badas i ett antibakteriellt schampo och balsam för infektionen.

Tabletterna är ingen konst att ge, och att duscha Ollie har heller aldrig varit något problem. Däremot har jag aldrig duschat honom med schampo förut. Själva schamponeringen gick bra, sedan skulle det verka i 10 minuter innan det skulle sköljas av i 5 minuter, torkas och sedan sprayas med balsam. Dock visade det sig att pälsen blev väldigt svårtorkad av schampot. Jag torkade med handduk och jag blåste med fönen, men pälsen blev aldrig torr, den var liksom nästan oljig och klumpig trots att jag sköljt ur schampot väldigt noga.

Efter någon timme kunde vi i alla fall spraya i balsamet (som för övrigt hade en ganska god äppeldoft) som skulle sprayas i torr päls, och sedan skulle även det torka innan allt var klart. Inget av det här fick komma i ögonen eller i munnen, så det var lite jobb med att hålla koll, vänta, torka och dona. Och det här ska vi göra varje dag till att börja med. Jag tror att man får avsätta några timmar till den här behandlingen, om det nu inte blir lättare när man kommer in i det.

Ollie var i alla fall jätteduktig trots att han nog tyckte att det var väldigt tråkigt och tog alldeles för lång tid. Han fick ha tratten på sig de stunder vi väntade på att schampot skulle verka och balsamet skulle torka så att han inte skulle få för sig att slicka på det.







































Med balsam i pälsen blev han i alla fall mjuk och len igen, och äppeldoftande. Snart är det dags igen för dagens behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar