Sidor

torsdag 27 juni 2013

Staffekompisar.

Idag ville husse träna med Nikon. Planen var att de skulle träna lite inkallning och lättare apportering. Jag och Ollie hängde på, och eftersom det kändes bäst att vara på ett inhägnat område passade hundrastgården bra. Vi hade tur och var ensamma där. Husse och Nikon tränade i stora rastgården och jag och Ollie tränade i lilla (de är lika stora med avsedda för stora respektive små hundar).

Med Ollie tränade jag egentligen inte, vi lekte mest. Jag platsade honom och gömde en leksak och han fick sedan leta efter den i buskar, träd och andra fyndiga platser jag kunde komma på att gömma den på. Det är inte lätt att hitta svåra ställen när han är så duktig på att leta!

Husse och Nikon tränade på fint ett tag, men sedan kom en annan staffe med ägare förbi, och då är man ju såklart tvungen att prata lite staffe. Det visade sig att det var staffevalpen Aston som vi gick på utställningskurs med förut. Han hade vuxit lite sedan sist. Aston fick komma in i rastgården och sedan var det staffelek på hög nivå!




















Det var inte lätt för husse att få någon vettig bild på dem. Aston var en liten vilding, och det var roligt att se hur Nikon har mognat och nu själv hade en valp hängande i kinderna, precis som han gjorde på andra hundar när han var liten. De lekte fint och turades om att ha "övertag", fast Aston var mer på och försökte faktiskt rida på Nikon några gånger, speciellt när Nikon låg på rygg. Det har Nikon faktiskt aldrig gjort, vilket är skönt.




















När de hade busat och rusat och tumlat och rumlat runt ett tag var det dags för Aston att gå hem. Husse tänkte träna vidare med Nikon, men då kom en annan staffe förbi! Den här gången var det en tik på tre år som hette Stella (om jag inte minns fel). Hon ville också komma in en stund.




















De sprang runt lite tillsammans, men lite mer lugnt och vuxet om man säger så. Tiken verkade gilla Ollie som tittade på från våran sida.




















När de hade lekt färdigt var det dags för oss att åka hem. Det blev inte så mycket träning för Nikon, men trött blev han och det fick räcka så. Alltid roligt att träffa andra staffeägare, och roligt för Nikon att få leka med någon i sin egen storlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar