Sidor

tisdag 4 juni 2013

Lite bättre.

Idag har det gått bättre för Ollie. Han sov faktiskt utan krage i natt och han har bara kliat sig några enstaka gånger idag faktiskt, hittills. Det är väldigt skönt! Och det är verkligen stor skillnad, nu kan man i alla fall slappna av lite mer och behöver inte vara på honom som en hök. Veterinären sa att vi skulle schamponera honom varje dag "nu i början", och jag vet inte riktigt hur långt tid det innebär. För mig låter det typ som så länge han kliar sig som han gör, för det finns ju ingen anledning att sluta behandla förrän det har gett verkan.

Han har fått behandling varje dag nu, och vi kände lite som så att om vi ska bada honom varje dag (som innebär att han går fuktig några timmar eftersom balsamet ska självtorka) så kommer vi inte kunna utvärdera om han faktiskt blir så mycket bättre eftersom han alltid vill tvätta sig när han har varit blöt och att han dessutom såklart tar chansen att tvätta sig lite när han blir av med tratten som han måste ha när balsamet torkar. Det i sig blir liksom en anledning för honom att "bry sig om" sin päls.

Därför tog vi beslutet att inte tvätta honom idag nu när han inte har kliat eller slickat så mycket alls, eftersom det är stor risk att han börjar igen när allt badande och torkande är klart, och då vet vi inte av av vilken anledning han tvättar sig så att säga. Vi ville se om han kunde hålla sig från att klia och slicka en dag, och än så länge går det bra. Om det är så att behandlingen har börjat verka nu så kanske man kan tvätta varannan dag istället. Det står dessutom om schampot att man ska tvätta typ två gånger i veckan om man inte har fått andra rekommendationer av veterinär.

Vi får helt enkelt gå på magkänslan, och just idag känns han så pass bra att vi kanske kan dra ner det i alla fall till varannan dag om det fortsätter att vara såhär bra, och sedan kanske ännu mindre under restan av tiden han äter tabletterna, och hoppas på att det är bra efter det. Det kan ju också vara så att det är tabletterna som gör att det inte kliar lika mycket, men i så fall var det verkligen långsamt verkande tabletter om de skulle börja verka först idag. Vi får se hur det blir i kväll med kliandet.

Nikon verkar ha kommit in i någon sorts ettårs-trots. Eller så är han bara understimulerad. Det har inte bivit någon träning nu på ett tag, det tar lite på energin att ha en sjuk hund som man måste hålla ständig koll på så att han inte kliar sig blodig. Promenader går vi varje dag som vanligt, så helt tråkigt har inte Nikon, men han verkar tycka det själv... Antingen det eller någon form av hormoner som spökar i kroppen. Grabben är ju långt ifrån "färdig" än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar