Sidor

måndag 24 juni 2013

Hundstallet.

För inte så länge sedan sändes en dokumentär i TV4 kallad "Hundens sämsta vän". Den handlar om arbetet på Hundstallet, en ideell förening som tar emot vanvårdade och övergivna hundar och hjälper dem till nya hem. Programmet finns att se på TV4 Play, men tyvärr bara om man har betaltjänsten Premium (klicka här).

Expressen gör nu en reportageserie som Hundstallet. Det är korta avsnitt där man får en liten inblick i arbetet samt i varje avsnitt får en presentation om en hund som behöver ett nytt hem. Hittills har tre avsnitt sänts och dessa finns att se på Expressens hemsida.
Klicka här för att se avsnitt nummer ett, och möjlighet att klicka dig vidare till de andra avsnitten.

Det är skönt att se att det finns de som kämpar för de utsatta djuren, men också skrämmande att se hur mycket vanvård det finns i Sverige. På Hundstallets hemsida kan man läsa mer om deras verksamhet, om hundarna som behöver nya hem, och få information om hur man kan stödja ekonomiskt eller på andra sätt hjälpa till.
Klicka här för att komma till hemsidan.

På tal om djurplågeri verkar det som att det äntligen ska komma ett förbud mot tidelag, alltså sexuella övergrepp på djur. Det är helt sjukt att det från och med 1944, då förbudet togs bort av någon anledning som jag inte kan förstå, enbart varit straffbart om det räknats som djurplågeri (vilket i praktiken betyder att djuret måste fått allvarliga fysiska skador av övergreppet).
Enligt Djurens Rätt kommer det att bli förbjudet fr.o.m. 1 januari 2014 och medföra ett straff på böter eller fängelse i högst två år. Förbudet är fortfarande bara ett förslag, men eftersom det har ett stort stöd kommer omröstningen bara bli en formalitet.
Klicka här för att läsa en mer utförlig artikel av Djurens Rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar