Sidor

måndag 10 juni 2013

Goda nyheter.

Dagens besök hos fysioterapeuten visade att Ollie inte hade någon smärta i ryggen. Det är väldigt goda nyheter! I dagsläget är han friskförklarad från smärta, men vi måste också ta reda på vad som händer när han får börja leva som vanligt, d.v.s. springa, hoppa, träna och göra normala hundsaker istället för att bara gå koppelpromenader som han har gjort nu i två månader.
Dessutom kan eventuellt kortisonet som han äter nu göra resultatet missvisande eftersom det också är smärtlindrande... Egentligen var det väl inte det bästa tillfället för besök, vi skulle kanske väntat tills han har slutat äta kortison, men nu är det som det är. Vi ska dit en gång till i höst för att utvärdera läget då.

När vi kom hem tog vi en promenad där Ollie fick vara lös och springa och hoppa upp på saker lite som han ville, som förr. Det var en lycklig Ollie! Nu i början ska vi i alla fall ta det lite lugnt och inte låta honom rusa runt varje dag, utan börja lite lagom med tokerierna.
Efter promenaden tog jag och husse med oss Nikon ut för lite bad. Ollie fick stanna hemma, jag vill inte att han ska bada förrän han är helt färdig med tabletter och schamponering för klådan. Han kliar sig visserligen inte längre, men jag vill inte riskera något. Dessutom kanske han behövde vila lite efter veterinärbesöket. Jag vill gärna tro det i alla fall, för man får ju lite dåligt samvete när bara den ena hunden får följa med ut på roligheter.

När vi var i Västerås hos fysioterapeuten passade vi på att köpa apportbockar som flyter, en liten åt Ollie och en lite större åt Nikon. Nikon fick prova sin redan idag när vi åkte och badade med honom.
Apportbocken var tydligen en riktig hit, för idag simmade Nikon för första gången! Lite läskigt är det fortfarande, han slänger sig inte direkt ut som Ollie gör, men han simmade i alla fall. Han var däremot inte alls rädd för att bli blöt, när apportbocken trycktes ner under vattnet stoppade han ner hela huvudet med öron och allt. Väldigt roligt att se!
























































Här kommer en liten film också.


Det var en bra dag. Nu hoppas vi att Ollie får hålla sig frisk! Och att han också får följa med och simma snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar