Sidor

lördag 29 juni 2013

Semesterplaner.

I år blir första gången jag och husse har semester tillsammans. Eftersom jag inte haft något fast jobb har jag alltid haft sommarjobb/tillfälliga jobb när han är ledig. Nu får vi ca tre veckor tillsammans eftersom husse får semester 11:e juli och jag börjar mitt nya jobb i augusti! Jobbet börjar visserligen som praktik, men om inget går snett ska det leda till fast anställning. Och för den som undrar ska jag jobba som skribent på en webbyrå.

Det är alltså dags att börja planera inför semestern och vi har planer på att göra en liten roadtrip. Uppåt eller nedåt i landet har vi inte riktigt bestämt, men det lutar åt nedåt eftersom det annars blir så långa sträckor att köra mellan resmålen. Söderut finns det ju mer att se och fler ställen att stanna på efter vägen.
Hundarna ska med, och eftersom vi inte vill låsa oss utan kunna åka dit vi känner för när vi vill blir det ganska spartanskt med boende där vi antagligen tar med oss ett tält eller sover i bilen om vi inte hittar någon lämplig tältplats, eller om det regnar. Eventuellt kanske vi hittar något vandrarhem efter vägen, vem vet. Vi är ganska enkla av oss och har gjort sådant förut, dock utan hund så vi får se hur det går den här gången!

En sak jag funderar över är vad hundarna ska äta. Kylväska räcker inte långt och vi har ändå ingen möjlighet att ta med oss fryst färskfoder för flera dagar. Därför tittade vi idag på Bozitas konserver med våtfoder. Torrfoder är ju ett alternativ, men deras magar är inte vana vid det förutom som belöningsgodis, så våtfoder känns på något vis som ett mer likvärdigt alternativ. Det är ju ändå bara några dagar det handlar om. Så som vi räknade ut det enligt tabellerna skulle de kunna dela på en burk per måltid, vilket är bra eftersom man då slipper förvara en öppnad burk, och de oöppnade kan ju förvaras hur som helst. Vi får antagligen köpa hem en burk och testa i förväg ifall de tycker om det och se så att magarna inte kraschar, det vore ju inte roligt att åka på semester med lösbajsande hundar... Men det är förhoppningsvis ingen risk, de brukar kunna äta det mesta.

Vad vi ska göra på semestern är inte heller planerat, det finns ju inte så jättemycket saker att göra med hund, men förmodligen blir det väl att knalla runt i olika städer och se sig omkring, vara ute i naturen, kanske hitta ställen där hundar får vara med (vet att t.ex. Ölands Djurpark välkomnar hundar), åka till havet... Ja, något roligt hittar vi säkert på och det blir skönt att få lite miljöombyte. Det bästa med att inte ha några planer är ju att man kan åka precis vart man vill och vara borta så länge man vill, eller åka hem när man vill.

En viktig sak, speciellt om vi ska åka söderut, är fästingskydd. Hundarna har faktiskt inte fått något fästingskydd i år. Ollie har haft tidigare år, men när han nu fick sin hudinfektion ville vi inte sätta på honom något. Nikon har aldrig haft, men nu är han så pass stor att det känns säkert att testa. Egentligen kan man nog använda Frontline även på valpar, men det är ju trots allt ett gift. Dessutom har vi knappt några fästingar här. Ollie har haft tre stycken i sitt liv tror jag, och kanske någon krypande (och han har även bott med mig i södra Sverige, så han har klarat sig bra). Men nu ska fästingmedel på i god tid, så att det hinner verka ordentligt och så att vi hinner se eventuella biverkningar innan vi ger oss av.

Så även om vi inte planerar så mycket finns det ändå en del att planera! Om någon har tips på bra ställen att stanna på, roliga saker att göra, hundvänliga sevärdheter eller vad som helst någonstans i Sverige; kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar