Sidor

torsdag 30 maj 2013

Uppdatering.

En liten uppdatering om Ollie då. Han kliar sig fortfarande. Först var det bröstet och under armarna, sedan blev det även under hakan så vi fick raka där också. Benen tuggar han fortfarande på och jag har fått raka lite på ena bakbenet också. Det röda lägger sig snabbt när vi tvättar och hindrar honom från att klia, men får han tillfälle så kliar upp det igen. Fortfarande inga direkta sår, men det blir rött och lite små rivmärken.

Det är svårt att förhindra kliandet eftersom det verkar klia över hela kroppen. Tratten kan han inte ha eftersom det blir för instängt under hakan då, och har han tröjan på sig kommer han ändå åt att slicka/tugga på benen. Så nu har han en hemmagjord krage som inte stänger in något, och så får man så gott man kan hindra honom från att klia med klorna.

Jag ringde veterinären igår och fick en tid i morgon 08.45. Tycker att det har gått för lång tid nu med kliandet, och även om vi kan hålla det under kontroll så att han inte river sönder sig så vill jag ändå att de ska titta på det. Det kanske inte ens är fuktexem, det kan ju vara löss eller skabb eller vad som helst. Eller någon form av allergi? Och om det är fuktexem så kanske vi kan få någon annan behandling för det.

Om det är något smittsamt borde ju Nikon rimligtvis också ha det. Jag är nog extra nojig nu och tycker kanske att han kliar sig lite extra mycket också, men jag kanske bara läser in för mycket i det. Han har i alla fall inga sår eller något och verkar inte alls ha någon intensiv klåda. Men man höjer ju såklart på ögonbrynen ändå varje gång det kliar på honom också nu.

Vi får se vad de säger i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar