Sidor

måndag 27 maj 2013

Tvångströja.

Igår var det väldigt varmt ute. Vi gick en promenad längs en motionsslinga i skogen där det var svalt och skönt i skuggan av träden. Efter vägen passerade vi stadens hundbadplats där Ollie passade på att simma lite och Nikon passade på att plaska lite. När vi var klara hade vi lite ärenden att uträtta och hundarna fick ligga i bilen ganska länge. De var förstås inte ensamma i bilen eftersom det var så varmt, och vi sökte all skugga vi kunde hitta, så på så sätt gick det ingen nöd på dem.

När vi kom hem märkte vi att Ollie kliade sig väldigt mycket. Jag duschade honom i rent vatten för jag tänkte att det kanske var sjövattnet som spökade, och fönade honom sedan torr. Men kliandet fortsatte och han verkade besvärad. Vi undersökte hans kropp och hittade röda fläckar där han hade kliat sig. Min gissning var begynnande fuktexem. Han har aldrig haft det förut, men det kändes rimligt att det kunde ha uppstått när han badade och sedan låg fuktig i bilen ett bra tag i den varma luften.

Vi konsulterade veterinär och de sa att vi skulle raka bort pälsen där han kliade sig och tvätta med sårtvätt, samt försöka förhindra kliande. Det såg inte så farligt ut som vi trodde när vi hade rakat bort pälsen på bröstet, så vi baddade rent och pudrade på lite potatismjöl som man tydligen kunde använda för att få det ordentligt torrt.
Han slickade och tuggade mycket på benen också, men där hittade vi ingenting så det lät vi bli. För att han inte skulle klia sig fick han ha sin tratt på sig, vilket var effektivt för slickandet och även gjorde honom lite mer passiv eftersom han inte är speciellt förtjust i den. Men kliande med klorna var svårt att förhindra.

Idag försökte jag hitta på en annan lösning och satte mig och sydde en tröja åt honom som skydd. Det blev helt okej, tycker jag. Ollie är inte stormförtjust om man säger så... Men det är för hans eget bästa. Vi testar den ett tag.












































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar