Sidor

söndag 5 maj 2013

Dag 2 på kurs.

I morse var det dags för utställningsträning igen. Upplägget var detsamma som igår och dagen började med slalom mellan alla deltagare. Någon hund från gårdagen fanns med, men det var mest nya vovvar. Även idag fanns en väldigt söt staffevalp med (inte samma som igår)!
Husse och jag funderade över om Nikon skulle vara lika duktig eller ännu duktigare än igår, eller om han kanske skulle vara vildare nu när "nyhetens behag" var över. Svaret blev att han var minst lika duktig och mer därtill!


















KLICKA HÄR för att se husse och Nikon i slalomen.

Sedan var det dags för lite vänstervarv i ringen, träna på att stå stilla och springa fram och tillbaka. Husse och Nikon briljerade verkligen!


































KLICKA HÄR för att se ett varv.

KLICKA HÄR för att se uppställning.

KLICKA HÄR för att se fram och tillbaka.

En fikapaus behövde vi såklart också ha. Kursledarens hund hade en egen stol.


















Våra snyggingar låg i bilen och njöt av solskenet. Trots alla hundar och allt gnäll och skäll från vissa tog grabbarna det lugnt och vilade snällt utan att säga ett ord. Det är så roligt att se att de klarar sådant så fint. Ollie var för övrigt jätteduktig på att vara publik idag också.


















Efter fikat var det dags för hantering. Nikon klarade det mycket bättre idag faktiskt. Han är fortfarande glad och vill nog helst av allt slita lite i någons jackärm, men han la band på sig och stod faktiskt nästan stilla.


































KLICKA HÄR för att se hantering.

Efter hanteringen blev det fler varv i ringen. Den här gången kändes det lite mer på riktigt och husse och Nikon fick en chans att köra "hela programmet", d.v.s. springa ensam på ett varv, bli hanterad av domaren, springa fram och tillbaka och springa i triangel. Det gick jättebra!

























KLICKA HÄR för att se ett varv.

KLICKA HÄR för att se triangel.

KLICKA HÄR för att se "bedömning".

Efter det var kursen slut. Jag är verkligen stolt över mina killar! Det var jätteroligt att se och jag tror att både husse och Nikon tyckte att det var riktigt kul. Väldigt nyttig träning för Nikon, och det gav oss mycket att vara där båda dagarna för att se honom utvecklas. Nu får vi se om det blir någon riktig utställning framöver!

Här kommer lite bilder på några av de andra hundarna.

































































































Slutligen en filmsnutt på lillstaffen, bara för att han var så söt. Aston hette han. KLICKA HÄR för att se den.

Men kursens stjärna var såklart Nikon. I alla fall i våra ögon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar