Sidor

fredag 7 september 2012

Sandlek.

Idag hade vi äntligen tid att hitta på något skoj med hundarna eftersom husse började jobbet senare idag. Vi hade dock inte så jättemycket tid på oss, men vi bestämde oss för att de i alla fall skulle få sträcka på benen lite. Ollie tyckte att det var en mycket bra idé!

Vi åkte till "fyrkanten" och släppte hundarna där. Först fick de springa av sig lite, och det gjorde de också, speciellt Ollie. Efter det körde husse lite godissök med Nikon. Han hittade godbitarna, men han har nog inte bemästrat konsten att använda sin nos fullt ut än. Han verkade i alla fall tycka att det var roligt, för när jag slängde ut godisbitar till Ollie kom Nikon och ville vara med, och det fick han såklart.
Här kommer en film på hur det såg ut.


Till hundarnas stora glädje hade något lagt sand i "fyrkanten", och när Ollie kände för att gräva lite var där en annan också som inte var sen att haka på, så nu har storebror lärt valpen att gräva. Nikon blev överlycklig över sin nya talang! Han grävde, sprang runt, grävde och sprang runt, om och om igen. Han fick fnatt helt enkelt. Grävfnatt.

Här kommer en film på hur det såg ut...


...och en till...


...och en till. Här tycker Ollie att Nikon ska hålla sig borta och inte störa honom när han försöker hitta vägen till Kina.


Otroligt roligt att leka i sand tyckte Nikon, och vi också eftersom han såg så rolig ut! Efter sandleken såg han ut som ett sandmonster.


Just nu ligger två trötta, nöjda och något sandiga hundar och sover efter dagens äventyr, och även jag känner mig nöjd eftersom Ollie (och Nikon) äntligen fick göra något mer än bara korta rastningsrundor i koppel den här veckan.

1 kommentar: