Sidor

fredag 1 februari 2013

Promenad.

Idag tog vi en lååång och härlig promenad efter att hundarna fått hänga med oss och sitta i bilen när vi uträttade diverse ärenden på förmiddagen. Solen sken och det var lagom kallt. Det enda man kunde klaga på var att det ligger så mycket grus överallt nu, vilket visserligen är skönt för att man slipper halka, men det är nog inte så trevligt för hundarna att gå på. Ollie fick grus i tassen vid ett tillfälle, och han var så söt när han stannade upp och höjde tassen så att jag skulle kunna borsta bort det.

Nikon gick i sin nya sele, mirakel-selen som husse kallar den. Han går så otroligt bra i den om man jämför med hur det såg ut innan. Man kan fokusera på att njuta, berömma och träna kontakt istället för att bråka om vem som ska bestämma hastighet och vägval.

Klicka här för att se en film från dagens promenad.

Tyvärr har Nikon lite skav i armhålan nu, vilket är konstigt eftersom ingenting ligger emot, men vi misstänker att det är spännet som han går och gnider emot när han rör på benen. Hade han varit tjockare runt magen hade spännet suttit högre upp, men nu sitter det nästan längst ner ungefär precis i armhålehöjd, tyvärr. Efter två dagar med långa promenader kanske skavet blev för mycket, men nu har jag fixat och trixat och sytt lite vaddering till selen så att alla hårda spännen och remmar är inklädda i tyg. Matte kan! Hoppas att det hjälper.




















Trötta och nöjda hundar ligger nu och sover, en i sängen och en i soffan. Vi promenerade längs vägar där vi aldrig gått förut, och det är såklart extra spännande för små hundar som får så många nya lukter och intryck att koncentrera sig på. Även för matte och husse är det roligt med lite omväxling och nya intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar