Sidor

söndag 3 februari 2013

Vackert väder.

Igår hälsade vi på husses föräldrar och Mynta vilket var en katastrof. Nikon är alldeles för på henne trots att hon försöker säga ifrån. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Mynta är en äldre tik, lugn och snäll, så å ena sidan kanske det behöver gå så långt att hon verkligen sätter honom på plats, å andra sidan vill jag inte utsätta henne för det eftersom han inte ger sig och jag vill inte heller att det ska slå över så att hon blir arg på riktigt. Så det enda vi kan göra är att hålla dem isär och försöka få Nikon att lugna ner sig. Nikon försöker bara vara inställsam, slicka henne i mungiporna och sälja in sig, men han gör det med på tok för mycket hets. Och när Nikon går upp i varv blir "polisen" Ollie stressad och börjar skälla. Det konstiga är att Nikon inte beter sig just så med andra hundar, det är bara Mynta som han är totalt överintresserad av. Kanske beror det på att han varit utomhus när han träffat andra hundar där det finns mer plats och inte blir så tätt inpå hela tiden, men jag vet inte... Ollie är också mystiskt överintresserad av Mynta, men mest hennes bakdel trots att han är kastrerad, fast de kan i alla fall umgås utan problem. Det är något med Mynta som är väldigt attraherande tydligen.

Innan besöket fick hundarna springa av sig och göra lite uppgifter, som att leta efter oss och söka godis, så att de inte skulle vara superpigga när vi kom dit. Det fungerade som sagt inte på Nikon, men den delen av dagen var i alla fall rolig. Underbart väder och stora ytor att leka runt på. Här kommer en film från det.


Idag har vi tagit en härlig promenad. En Nikon som inte drar och är mer intresserad av oss kombinerat med strålande sol och precis lagom kallt väder är underbart! Ollie sköter sig såklart bra som vanligt.
Hundarna fick posera på en bänk, inte helt lätt med en staffe som inte riktigt vill sitta stilla, men det gick till slut.


Husse lärde Nikon "vacker tass" idag. Det tog ungefär fem minuter för den smarta hunden att klura ut vad som förväntades av honom. Bra gjort!
Ollie har tagit vara på solen till max och letar gärna upp en solstrimma av lägga sig och njuta i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar