Sidor

tisdag 26 februari 2013

Utflykt.

Igår var det dags att fylla på Ollies matförråd, och eftersom närmsta återförsäljare ligger en bit bort blir det alltid som en liten utflykt. Vi passade på att besöka en bra djuraffär där vi provade overaller på hundarna. Nikon skulle behöva ett lite tunnare täcke som man kan sätta selen utanpå, och det känns som att en fleeceoverall borde vara ett bra val. Han är inte speciellt påverkad av kyla, så han behöver egentligen inte ett tjockt täcke så länge det inte blir väldigt kallt, och ett sådant täcke har han redan.

Jag har spanat lite på Hurttas nya (klicka här för att se den), men tyvärr fanns den inte i rätt storlek och jag vill inte köpa från nätet eftersom det är viktigt med en bra passform. Nu är det ju, förhoppningsvis, inte så mycket vinter kvar så behovet av täcke finns kanske inte så länge till. Hundarna har inte haft täcke på länge nu eftersom det har varit milt väder, men en dag var det plötsligt kallt igen och det kan ju fortfarande komma sådana dagar. Att han kommer växa mer på bredden är en anledning till att vänta med att inhandla sådant till nästa vinter, men jag ville i alla fall prova. Han var jättesöt i en mysig fleeceoverall med långa ben och huva, men den satt inte bra. Ollie fick också prova en sådan bara för att de var så söta, men den satt inte bra på honom heller. Tyvärr tog jag inga kort, man har fullt upp ändå med hundar som ska prova kläder i en djuraffär.

Efter djuraffärsbesöket blev det en promenad i en mysig park. Det var underbart väder så det var många som var ute och gick. Vi mötte massor av hundar och Nikon skötte sig fint (Ollie också). Det var väldigt trevligt! Han är väldigt snäll med andra hundar, skäller aldrig eller så, men ibland kan han bli intresserad och vilja gå fram.

När vi hade promenerat färdigt och fått lite mat i oss köpte vi mat åt Ollie, stoppade ner kartongen i medhavd kylväska och åkte raka vägen hem. Hundarna var trötta efter utflykten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar