Sidor

onsdag 21 november 2012

Ett halvt år.

Idag är Nikon 6 månader gammal, ett helt halvår. Framsteg gör han såklart, även om han fortfarande ger oss många gråa hår.

Idag var t.ex. första gången jag tog båda hundarna på en längre promenad ensam. Även om Nikon fortfarande går lite kors och tvärs i kopplet är han mycket bättre nu, och det går faktiskt att ta koppelpromenader med honom och Ollie samtidigt utan att behöva vara två personer, fast det är inte helt smärtfritt förstås.

Rumsrenhetsträningen pågår fortfarande. Ibland tycker man sig se framsteg, och så helt plötsligt händer det en olycka. Kanske slappnar man av mer nu och inte är lika snabb som när han var riktigt liten. Jag hoppas i alla fall att han blir rumsren snart så att vi slipper springa ut i tid och otid.

Jag upplever att Nikon lyssnar mycket bättre nu, och det är roligt såklart. Han kan förstås slå dövörat till när något inte passar honom, men överlag lyssnar och förstår han mycket bättre.

Det blir spännande att se hur han är om sex månader till!




















Ollie mår för övrigt mycket bättre nu. Igår blev det en liten promenad och en tur till hundrastgården, och nu verkar han vara som vanligt igen. Något irriterad i halsen är han fortfarande, men det ger sig förhoppningsvis snart.

3 kommentarer:

  1. skönt att höra att Ollie mår bättre. Tänk att Nikon redan blivit sex månader. Shit vad tiden går fort.

    SvaraRadera
  2. Oj vad fort tiden går! Och vad vacker han har blivit. Han skimrar ju liksom i guld! Härligt att Ollie börjar piggna på sig.

    SvaraRadera