Sidor

söndag 1 juli 2012

Hundgrind.

En barngrind går givetvis lika bra att använda som hundgrind, och en grind är precis vad vi behöver nu när vi ska utöka flocken.
På sommaren är det skönt att kunna ha ytterdörren öppen utan att hunden (snart hundarna!) smiter ut. Vi har haft ett kompostgaller som vi ställt för dörren, men det måste man ju antingen plocka bort eller kliva över om man ska gå ut eller in. Nog för att husse och jag är akrobatiska nog att komma över, men det är ju skönare att bara kunna öppna och gå in.

Dessutom kommer den väl till hands när någon ringer på dörren, för Ollie är lite av en ouppfostrad byracka som inte har lärt sig att sitta och vänta när vi får besök. Vår lilla terrier är lätt att ta under armen, men när vi får hem lilla valpen måste man kanske ha en hund under varje arm när det ringer på dörren, och då har man ju ingen arm kvar att öppna med. Och om ett tag blir ju valpen en tung bjässe (enligt mina mått mätt) och är då kanske inte lika lätt att ta under armen längre.
Så för besökarnas skull är grinden också en bra investering.




















Grinden köpte vi på Biltema, klicka här för att se den på deras hemsida. Trots att den heter barngrind stod den ändå på husdjursavdelningen! För att den skulle passa i dörrhålet köpte vi till en förlängningsdel. Tyvärr var den första grinden vi köpte helt sned och passade inte alls, så vi var tvungna att åka tillbaka till Biltema och byta den, men den andra passade perfekt.

Igår blev vi bjudna på mat av grannarna, de grillade hemgjorda hamburgare med en massa goda tillbehör. Vi satt på uteplatsen och åt, och Ollie var såklart med. Han skötte sig exemplariskt, nästan. Ibland vaktar han lite när det går en hund förbi på gatan. Men mest låg han på sin filt och tuggade på ett ben.




















Även om han inte gjorde något speciellt tycker jag att det är bra att han får vara med oss istället för att ligga inne och sova. Ibland kan det vara en nog så bra aktivering att få umgås och vara med flocken, och ha koll på gårdens katter i några timmar. Vi satt ute till midnatt, och då hade Ollie somnat i mitt knä.

Idag har det regnat större delen av dagen, men nu tittade solen fram en stund. Om det inte blir regn igen ska vi nog ta en promenad med Ollie, för när det regnar tycker vi alla bäst om att umgås såhär istället...


2 kommentarer:

  1. Håller med om att det är praktiskt med grind!

    SvaraRadera
  2. Vi har också en barngrind vid ytterdörren, just för att kunna öppna dörren i lugn och ro när folk kommer på besök.

    SvaraRadera