Sidor

söndag 22 juli 2012

På grönbete.

Idag tog vi med oss odjuren ut på grönbete för att de skulle få arbeta lite på relationen. Inomhus är Ollie fortfarande vaktig, men det går helt klart bättre vissa stunder. De sover i samma rum och ibland går det hur bra som helst att gå förbi varandra, men när man minst anar det fräser Ollie ifrån av antingen känd eller okänd anledning. När han blir grinig utan anledning skickar vi bort honom, och när han uppför sig bra runt valpen berömmer vi honom. Nikon har även blivit lite kaxigare och har börjat skälla på Ollie för att få igång lite lek. Ollie gör sitt bästa för att ignorera och gå undan.

Utomhus går det bättre, och för att de skulle få vara lösa ihop tog vi en liten biltur till en äng i skogen. Ollie ignorerade mest, men ibland svarade han på lekinviterna och korta jaktlekar satte igång innan han någon sekund senare tyckte att det var nog och avslutade leken. Framsteg!

(Foto: Husse)


































































































































Husse filmade även de grönbetande hundarna, klicka här för att se hur det såg ut.

Vänner är de absolut inte, men man får vara glad för de framsteg som sker och försöka att hålla humöret uppe även när det går dåligt. Nikon har trots allt bara varit här i 2,5 dagar och Ollie är redan mycket mer accepterande.

Just nu sover djuren och jag har satt in en ny sats kycklinggodis i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar