Sidor

onsdag 11 januari 2012

Äntligen promenadväder.

Nu har det snöat så pass mycket att isen ligger begravd under ett hårt och upptrampat snötäcke, och dessutom är det sandat utanpå det. Så nu kan man äntligen gå ordentliga promenader igen utan att vara rädd för att bryta benen. Vi får hoppas att det håller i sig, men idag var det varmt igen, och risken finns ju att det blir ännu mer smält-snö-is-halka snart...

Här kommer en bild från dagens promenad.

















Nu har Ollie börjat äta vanligt hundgodis igen. Och det var ingen som förlorade "tävlingen", det var ett gemensamt beslut. Vi kände att det inte går att behålla träningsmotivationen när han bara får sin vanliga mat som belöning.

De senaste kvällarna när vi sitter i soffan och ser på teve har vi gjort en rolig söklek med Ollie. Jag (eller husse) tar hans boll och lägger den bakom ryggen, sedan gömmer vi den någonstans, till exempel bakom en kudde eller under benen. För att Ollie inte ska se var vi gömmer försöker vi att göra det så smidigt som möjligt och förvillar honom dessutom genom att få det att se ut som att vi gömmer den på en massa olika ställen. När vi är klara får han söka efter bollen, och när han hittar den gör vi om samma sak igen, och igen, och igen.
Han blir ordentligt trött av det här, och tycker att det är jätteroligt. Han låter som en hel dammsugare när han nosar runt i soffan. Bollen är ju hans absoluta favorit, så där finns det motivation att söka kan jag lova!

2 kommentarer:

  1. Härligt med lite hjärnaktivering

    Supersöt bild

    SvaraRadera
  2. roligt :)
    nyfiken : varför bytte ni ut de vanliga godiset mot "hundmat" från första början? var det för att träna upp motivationen för en mindre lockande belöning eller?

    MVH

    SvaraRadera