Sidor

torsdag 30 augusti 2012

Lugna dagar.

Veckan har varit lugn hittills, hundarna har sovit ganska mycket och vi har inte gjort något värt att blogga om. Nikon har spenderat ganska mycket tid i ryggläge på soffan. Jag antar att det går i perioder med valpar, ibland behöver de nog sova ur sig för att bearbeta sina intryck av världen och låta kroppen växa och bli stark. Vill han sova så låter jagt honom sova, och när han är vaken hittar vi på något skoj. Skoj i valpvärlden kan t.ex. vara en liten promenad, bentuggning, små kontaktövningar eller bus med storebror.

























Vi försöker se till att Ollie får egna promenader och träning, men ibland är det svårt att passa in det i vardagen och ofta är man ganska slutkörd. Det tar på krafterna att ha valp, även när han sover, för man måste alltid vara ett steg före i allt. Ollie verkar i alla fall inte lida speciellt mycket av inaktiviteten, han är bra på att ta det lugnt, och ibland ser ju livet ut så och då får hundarna helt enkelt acceptera det. Men vi längtar tills Nikon växer upp och man kan gå tillbaka till den vanliga vardagen och börja göra roliga saker på riktigt.

Att promenera med två hundar är en konst jag inte riktigt har bemästrat ännu, men det kan mycket väl bero på att Nikon inte kan gå i koppel. Han går kors och tvärs och tvärstannar plötsligt framför mina fötter så att jag nästan snubblar över honom. För det mesta går det dock ganska bra, och ibland passar vi på att gå lite längre om värdret är fint. Det längsta vi gått hittills är 1,7 km, men det tog givetvis lång tid med många pauser. Om vi är t.ex. i skogen där hundarna är lösa får han röra sig så mycket han vill på sina egna villkor, men just på koppelpromenader tar vi det lugnt, dels för att han ska lära sig att gå i koppel och att man inte ska leka och hoppa runt på promenader, och dels för att undvika att det blir motion och mer göra det till en upptäckarutflykt.

Idag ser det ut att bli regn och kanske åska. Det blir nog ganska mycket soffläge och mys idag också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar