Sidor

måndag 13 augusti 2012

Grabbarna Grus.

Jag är så stolt över mina grabbar! Både Ollie, Nikon och husse har skött sig superbra idag. Husse har nämligen varit hos veterinären med Nikon för 12-veckorsvaccinationen. Enligt rapporten gick allt bra och Nikon märkte inte ens att han fick en spruta, han var fullt upptagen med att äta godis. Veterinären tyckte även att Nikon var en trevlig och social valp som var jättefin i kropp och hull. Jag kanske ska tillägga att ingen förlorade några fingar eller tår under besöket, sådant gör han tydligen bara hemma!

Ollie har plötsligt blivit en utomordentlig uppfostrings-farbror som lärt sig handskas med Nikon på ett väldigt bra sätt. Visst, ibland är det fortfarande gruff, men Ollie har växt otroligt mycket i sin roll och han är mer fysisk med Nikon nu istället för att bara skälla på honom på avstånd.
Man märker även att Ollie är mycket mer avslappnad, och han har faktiskt roligt ihop med valpen ibland. Just nu ligger de i samma bädd och tuggar ben, något som var otänktbart de första dagarna.

Leken/uppfostringen har kommit igång på allvar, och båda hundarna verkar ha mer utbyte av varandra nu. Ollie är fortfarande den som bestämmer och han tuktar Nikon bra trots att han redan ligger i underläge storleksmässigt (Nikon väger 6,5 kg och Ollie väger 5 kg), men så ska det ju vara med tanke på att Nikon bara är en liten spoling.
Bakslag kommer vi säkerligen att få, och Ollie är nog inte alltid så förlåtande mot vassa valptänder och odrägliga hyss, men idag var en väldigt bra dag och de har lekt tillsammans flera gånger. Jag passade på att filma en lekstund, se och njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar