Sidor

tisdag 21 augusti 2012

Blandade aktiviteter.

Det här blir en bild- och filmfylld bloggpost. Vi har varit duktiga på att dokumentera vad vi gjort sedan jag bloggade sist, men eftersom jag inte funnit tiden eller orken att blogga så kommer nu allt på en gång!


Bad

Ollie har simmat för glatta livet. Nikon var inte riktigt lika badsugen, men han doppade i alla fall tassarna och tittade längansfullt på storerbror.
























































(Foto: Husse)


Skogspromenad

En tur i skogen har vi också hunnit med. Hundarna tyckte att det var härligt att få sträcka på benen bland kottar och barr.












































Här kommer en liten film från skogen. Nikon tränar balans, och det är inte alltid så lätt tycker han. Ollie är en mästare på att hoppa upp på stubbar, och han vill såklart gärna visa hur det ska gå till.



(Foto: Husse)


Inköp

Tuggben är en förbrukningsvara här, men för att det inte ska bli för mycket ben i lilla valpmagen försöker vi också att hitta andra saker som tål att tuggas på. Det är lite svårt eftersom det mesta som kommer i kontakt med Nikons huggtänder har en tendens att gå söner ganska omgående. På djuraffären hittade vi en leksak som tydligen skulle vara hållbar. Leksaken är visserligen hel fortfarande, men bara efter några minuters tuggande är den full av små tandmärken. Vi får se hur länge den håller.


























Jag passade även på att köpa en liten godisväska som man kan haka fast i byxorna när man är ute på tur.



















Vi hittade faktiskt en vattenskål som såg helt okej ut, så den fick också följa med hem. En helt vanlig vit skål, precis vad jag ville ha. Det står visserligen "WOOF" på den, men det var faktiskt lite roligt tyckte vi.




















Apportträning

Gripandet är snyggt och klickern är bortplockad. Här kommer en film med lite apportering i soffan.



Nu är det dags att prova utomhus, och jag tror att vi kommer att lyckas bra. Förhoppningsvis blir det enklare nu när vi har en riktig apport, eftersom Ollie ibland tyckte att träpinnen vi använde förut lika gärna kunde vara en vanlig pinne som inte var värd att hämtas, men gärna kunde tuggas lite på.


Stadspromenad

Vi passade på att ta en stadspromenad med hundarna för att Nikon skulle få lite miljöträning. Han var jätteduktig, och det enda som visade sig vara lite svårt var att sitta på en bänk och äta korv med mos samtidigt som man skulle hålla koll på valpen som absolut inte ville sitta snällt och vänta som storebror, utan koncentrerade sig på att hitta ätbara föremål på marken istället. Men förutom det var han som sagt jätteduktig.
Nikon fick även inviga selen som vi fick av husses föräldrar, den passade perfekt. Fast jag antar att det inte dröjer så länge innan den är för liten.
























































(Foto: Husse)


Vägning

Nikon växer som ogräs! Igår vägde jag honom, eller rättare sagt vägde han sig själv. Att hoppa på vågen kan vara lite av en utmaning för en valp, men till slut gick det bra. För eller senare blir han väl för stor för att vägas på badrumsvågen, men än så länge går det bra och det är roligt att hålla koll på hur mycket han växer. Ollie är såklart redan en stjärna på att väga sig själv, och det kommer han att kunna gör livet ut.
För Ollies del stannar vågen på 5 kilo, och Nikon ligger nu på imponerande 7 kilo! Såhär stor och fin är han nu.


















(Foto: husse)

1 kommentar: