Sidor

tisdag 20 december 2011

Ytterligare en natt på sjukhuset.

Idag ringde veterinären och sa att busen fortfarande har diarré. Han är pigg och har ingen feber, så de är inte oroliga för hans allmäntillstånd. Men eftersom magproblemen inte vill ge sig skulle de nu ta ett ultraljud på tarmarna och sätta in antibiotika. De ska också ta ett avföringsprov för att se om problemen beror på parasiter, men det får vi nog inte svar på förrän efter helgen.

Så busen blir kvar en natt till, och vi kanske inte ens får hem honom över jul om det fortsätter såhär. Om han svarar på antibiotikan får han kanske komma hem. Men även om han blir bättre så kan han bli sämre igen ifall det beror på parasiter, eftersom han då behöver avmaskningsmedel mot rätt parasit.

Usch, vad tråkigt allt känns nu. Jag vill ha tillbaka min buse, och jag vill att han ska bli frisk. Det finns inget annat att göra än att vänta på morgondagens telefonsamtal från veterinären och hoppas på det bästa.

1 kommentar:

  1. Det är alltid tråkigt när en hund blir sjuk men i det här fallet så är det inte säkert att antibiotika hjälper. Vi hade en hund som fick problem och han fick en annan sak av veterinär i Norge en tub med Zoo-lac (jag tror det hette så) bara för att återställa magens egen tarmflora. För som veterinären förklarade det så är det fel i floran så blir det diarré, kan vara värt att höra med veterinären om de inte hittar något fel på Busen. Lycka till!

    SvaraRadera