Sidor

lördag 17 december 2011

Busen är hemma.

I morse ringde veterinären och sa att de ville behålla Ollie en natt till, men senare på dagen ringde de igen och sa att vi kunde hämta honom! Han hade återhämtat sig så pass mycket att han kunde få komma hem. Risken fanns ju att det kunde bli ett bakslag, och då kunde de inte ta emot honom igen i natt eftersom de bara har jourmottagning till 22.30, men de bedömde att risken var väldigt liten. Skulle det hända får vi åka till Strömsholm eller Uppsala.

Han har fått dropp och lite mediciner för magen. Blodproverna visade att han hade något hög sänka, vilket kunde tyda på infektion. Levervärdena var jättefina, och det var skönt att höra eftersom han har haft problem med dem förut. Kräkningarna har upphört men han har fortfarande diarré. Vi fick med oss lite magmedicin och burkmat som är snäll mot magen, det ska han äta tills magen stabiliserar sig. Tyvärr har han inte druckit något vatten än. Vi har försökt få i honom lite, men det är svårt. Förhoppningsvis börjar han dricka i morgon, annars kanske han behöver mer dropp. Eftersom han har diarré och hans kropp är så liten går det snabbt för honom att bli uttorkad.

Vi blev så glada när vi fick se honom, och han blev glad när han fick se oss. Han hade inte velat kissa sedan morgonrastningen med personalen, men när han såg oss slappnade han av och kissade en stoooor pöl på golvet. Han stod säkert en minut och kissade, och han lyfte inte ens på benet. Men det gjorde inget sa den snälla sköterskan.

Nu hoppas vi att busen blir frisk snart och att han inte behöver läggas in igen. Han är sig själv, fast en aning trött, och det kan man ju förstå. Bollen har han såklart redan hunnit leka med, fast matte och husse säger att han måste ta det lugnt och vila för att bli frisk.

Håll era tummar och tassar för att busen blir frisk nu!















Foto: Husse

1 kommentar:

  1. Vi håller alla tummar vi har så vi får hit en pigg och frisk voffsing till jul.

    SvaraRadera