Sidor

onsdag 17 augusti 2011

Spring i benen.

Trots att vi bott här sedan januari och rört oss runt i omgivningarna så finns det fortfarande vissa små vägar vi inte satt vår fot på. När det är dåligt väder vill Ollie inte gärna gå ut, då kan det vara en bra idé att utforska en ny väg så att promenaden blir roligare. Vi hittade en sträcka längs en gångväg som vi inte gått förut, och roade oss med nya spännande dofter, eller det var i alla fall vad Ollie gjorde.
















När Ollie behövde sträcka på benen lite en kväll åkte vi och släppte honom på en stor grusplan som vi brukar vara på ibland. Han är otroligt snabb, och han älskar att springa.
















Här kommer två inkallningsfilmer, tyvärr blev den sista lite suddig.





Och här kommer en film med inkallning och stopp. Tyvärr vet han allt för väl vad som kommer att hända, så istället för att springa smyger han fram som ett jagande lejon och bara väntar på stoppet. När det väl kommer är han seg att lägga sig ner, så det var inte världens bästa utförande, men man måste ju visa sådant också!


Jag vill inte använda inkallningsordet "hit" när han ska stanna, för jag vill att det endast och alltid ska betyda förflytta-dig-från-var-du-än-är-till-var-jag-än-står. Därför anväder vi "kom" istället, och då vet han direkt vad som väntar, men det gör inget. Vi tränar som vi vill och det vi tycker är roligt, det är ingen som ska bedöma oss annat än vi själva.

När vi åkte hem lämnade vi efter oss massor av små hundtassar i det blöta gruset.


Igår var det crossträning för husse igen, och vi följde med och höll honom sällskap. Ollie var väldigt lös i magen (kan mycket väl bero på att han drack ur en lerig vattenpöl dagen innan, vilket han såklart inte fick men han är olydig ibland!).


Nu får vi se vad den här dagen har att bjuda på!

1 kommentar:

  1. Vad kul att få se Ollie "live". Jag drar mig för att lägga upp filmer på bloggen, så alla kan se hur sämst vi är. haha

    SvaraRadera