Sidor

onsdag 13 juli 2011

Spårproblem igen.

Idag gjorde vi ett nytt försök att spåra, det gick dåligt igen. Något bättre än tidigare, men han tappar spåret flera gånger. Jag börjar fundera på om han har noskvalster. Han nyser en del också. Jag vet inte hur mycket hundar nyser normalt, men han gör det nog minst en gång om dagen.
Noskvalster kan ge försämrat luktsinne, och det känns som en rimlig orsak till varför spårningen från en dag till en annan blev mycket sämre. Eller så letar jag bara efter orsaker, men det skadar ju inte att kolla upp det. Veterinären kan ofta inte ge någon säker diagnos för noskvalster, om de inte syns med blotta ögat när de kikar upp i nosen, eller vid en spolning av nosen som dock kräver att hunden måste vara sövd. Oftast behandlas misstänkta fall utan att göra någon större utredning. Noskvalster är vanligt förekommande bland hundar och väldigt smittsamt, ofta krävs inte ens närkontakt utan det kan räcka med att man vistas i samma lokal som en smittad hund eftersom kvalstren kan leva några veckor utanför nosen. Vanligast är behandling i form av tabletter.
En tur till veterinären blir det definitivt, vi har ändå tänkt boka tid för tandstensborttagning, men inte fått tag på veterinären på ca en vecka. Nu får vi nog kontakta en annan veterinär så det blir av.

Igår tittade vi på när husse åkte cross. Sedan åkte vi och träffade Mynta. Ollie tyckte det var roligt som vanligt, och blev bortskämd av tvåbeningarna med både mat och lek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar