Sidor

onsdag 30 januari 2013

Smarta hundsaker.

Jag satt och bläddrade i tidningen hundsport och hittade en annons om något som kallas "KoolDog". Det är en liten "dosa" som fungerar ungefär som en mobiltelefon. Den laddas som en mobiltelefon och använder sig av ett kontantsimkort för att hålla kontakt med ägaren. Om man t.ex. lämnar hunden i bilen kan man ställa in en temperatur som man inte vill överstiga, och när den närmar sig skickar KoolDog ett sms till ens mobiltelefon för att varna. Är man nyfiken på vilken temperatur det är i bilen skickar man bara ett sms och frågar. Man kan även "ringa" till KoolDog för att lyssna på hundarna och höra ifall de är lugna. Om batteriet håller på att ta slut får man även ett varnings-sms om det så att den inte ska kunna stänga av sig utan att man märker det. Man kan givetvis använda den på andra ställen än bilen, t.ex. i husvagnen eller varför inte bara hemma när man vill veta om det är lugnt när hundarna är ensamma.
Den här uppfinningen låter väldigt smart och användbar, men priset ligger på nästan 2000 kr. Den verkar även lite krånglig, och jag tror att om den här tekniken får utvecklas kan det nog komma att finnas bättre och billigare varianter. Den som finns nu kan t.ex. inte varna när temperaturen blir för låg, vilket kan vara bra att veta om hunden lämnas på vintern.
Klicka här för att läsa mer om KoolDog.

En annan sak som såg lite spännande ut var "Knallpåken". Det är en pryl som är till för att vänja hundar vid skott. Istället för att behöva åka till brukshundklubben och ha koll på när de tränar med skott kan man träna när man vill. Knallpåken är inte ett vapen så man behöver ingen licens. Den kan jämföras med en startpistol.
Klicka här för att läsa mer om Knallpåken.

Jag har även läst lite om en hotellkedja som även tar emot fyrbenta gäster, "c/o Hotels". Hundarna får bo i de flesta rummen och får även vara i hotellens lobbies och salonger. Vill man ta med sig hunden när man äter finns det hundtillåtna matsalar och till och med en egen meny för hundarna. Kostnaden för övernattning för själva hunden är 300 kr, och hotellkedjan nämner att väluppfostrade hundar är välkomna. Kedjan finns även i USA.
Klicka här för att läsa mer om c/o Hotels.

Det låter som ett trevligt alternativ om man ska ut och resa och har hundarna med sig, men tyvärr tror jag inte att våra hundar skulle passa där. Ollie skulle de nog kasta ut för att han skulle skälla på all liv och rörelse utanför dörren som uppstår när man är på ett hotell där folk smäller i dörrar och går i korridorerna, och Nikon är väl inte direkt sinnebilden av lugn och ro. Att hundarna t.ex. skulle "ligga under bordet när ni äter precis som hemma" är jag tveksam till, jag tror inte att vi skulle få någon vidare matro. Visst kan det se ut såhär ibland, men det kan lika gärna se ut precis tvärtom!




















Men hade jag haft väluppfostrade hundar som kunde bete sig på ett hotell vore det definitivt mysigt att prova.

Igår orkade vi inte ta någon promenad med hundarna, men förutom träning inomhus fick de i alla fall sträcka på benen lite när vi stannade och släppte dem lösa en stund på väg hem från affären.




















Idag har vi tagit en promenad, men det har blivit förskräckligt halt nu så det blev en väldigt långsam promenad. Mysigt var det i alla fall och hundarna fick gå och nosa som de ville.

Jag har beställt en vgw-sele till Nikon nu, och snabbt gick det för den låg i brevlådan när vi kom hem från promenaden. Tyvärr har jag inte bild på den än och jag har inte hunnit testa den mer än inomhus, men passformen verkar bra och den är faktiskt snygg. Eftersom den är svart blir den diskret mot Nikons päls och den är mycket smidigare än de vi provade på djuraffären. Det enda som saknas är väl reflexer, men det har han i alla fall i kopplet. Om den fungerar som den ska kommer den nog bli en välkommen hjälp nu när det är så halt!

Husse filmade grabbarna i soffan idag och här kommer resultatet.

Klicka här för att se första filmen - Nikon vandrar omkring.

Klicka här för att se andra filmen - lite brottning i soffan, är man liten måste man vara tuff säger Ollie.

Klicka här för att se tredje filmen - Nikon fastnar mellan soffan och golvet. Han gör ofta det, blir stående och funderar en stund. Kanske är det skönt att sträcka ut sig ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar