Sidor

lördag 19 maj 2012

En heldag.

Idag steg vi upp lite lagom tidigt, sent om man jämför med en vardag men tidigt med tanke på att det är helg. Direkt efter frukost bar det iväg i skåpbilen till crossbanan. Där brummade husse runt på crossen medan jag och Ollie satt på en filt i gräset och tränade på att sitta stilla och att inte äta gräs. Jag vet ju redan hur man sitter stilla, och smaken av gräs är jag inte så förtjust i, men Ollie kan ibland tycka att sitta stilla är något av det tråkigaste man kan göra, och att saftiga grässtrån kittlar skönt i halsen.

Både stillasittningen och icke-gräsätningen gick jättebra! Ollie var nöjd med att sitta bredvid matte, även fast han gjorde några försök att vandra iväg ibland. Gräsätningen gick från 100 till 0 på några minuter. Fast 0 är kanske lite överdrivet sagt, för så fort någon annan uppmärksammade honom tänkte han att det var fritt fram att låtsas gå fram emot någon men vika av sista sekund och ta en grästugga istället. Men trägen vinner som det heter. Matte lyfte blixtsnabbt upp hakan på hunden vid varje försök, och han gav sig snabbt varje gång.
Mina förväntningar på gräsätningen var att han inte alls skulle sluta när jag bad honom, men jag är mäkta imponerad att han fann sig i att låta de färska, gröna grässtråna sitta kvar i gräsmattan, så i den här situationen kunde det inte gått så mycket bättre, och 0 är därför ett förtjänt betyg.






































Efter ett tag satte vi oss i bilen istället, för mattes pollenallergi är inte rolig så här års. Ollie älskar att åka bil, och att ligga i bilen, så han fann sig snabbt i att ta en tupplur medan vi väntade på att husse skulle brumma klart.

































































När husse var klar åkte vi till husses föräldrar där vi blev bjudna på mat och fika, och Ollie fick umgås med Mynta. Hundarna lekte och vilade om vartannant, ibland tog de några vänstervarv i trädgården i en rasande fart.

Sedan var det dags att åka hem och helt plötsligt var det kväll. Nu sitter vi i soffan och myser alla tre. Ollie är trött och nöjd efter dagens utflykter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar