Sidor

söndag 9 mars 2014

Vårväder.

Vi har haft grått väder och runt fyra plusgrader som mest den senaste tiden, men igår bestämde sig tydligen våren för att göra ett ordentligt ryck och vi kunde njuta av strålande sol och åtta plusgrader. I det vädret kan man inte sitta inne, så husse och jag tog med oss hundarna ut på en riktigt lång promenad. Vi var ute i flera timmar och hann både gå i stadsparken och till hundrastgården.

Stadsparken är verkligen som en liten oas mitt i stan. Det känns som att man befinner sig i skogen, och den är tillräckligt stor för att man ska glömma trafiken och höghusen omkring.




























































Vi gick omkring och myste i solen och hundarna fick nosa runt som de ville. Ollie gick lös, och det är verkligen tydligt hur han lever upp när det blir lite varmare väder. Han var så pigg och glad och hade massor av spring i benen. Nikon har alltid spring i benen, men han visade också lite vårkänslor genom att kasta sig på rygg och rulla sig i mossan lite då och då.

När vi hade vandrat runt i skogen ett tag gick vi vidare till hundrastgården där grabbarna fick träna lite, bland annat sök efter leksak. När det är fint väder brukar det vara fullt av hundar i hundrastgården, men den här gången hade vi tur och fick ha rastgården för oss själva och träna vad vi ville. Det känns skönt att Nikon, som inte kan gå lös på promenaden, också får chans att springa och sträcka på benen ordentligt.

Under promenaden körde vi som vanligt också lite naturagility eller hundparkour eller vad man vill kalla det. Ollie älskar att hoppa och klättra och rör sig oftast mer från sten till sten än på marken. Nikon har inte riktigt lika bra balans, men han blir bättre och bättre ju mer vi tränar och utmanar honom. Vi passerade ett vägarbete och kunde inte låta bli att klättra lite där också.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar