Sidor

söndag 16 mars 2014

Nikon hittar en boll.

Nikon hittade en skatt när vi var ute och promenerade nyss. Det var en boll som flöt i ån precis bredvid land. Trots att vattnet förmodligen var svinkallt vadade han i och hämtade upp den. Den var mjuk och pep lite när han bet på den - hur roligt som helst tyckte Nikon. Han bar den med sig en bit, men tappade den sedan så att den rullade ner i ån igen. Just där var det strömt, och bollen fördes bort av vattnet. En besviken Nikon följde den längs kanten ett tag, men var sedan tvungen att inse att den var borta.

Vi gick vidare, och när vi hade gått ett tag kom en kvinna cyklandes efter oss. Hon stannade bredvid oss, klev av sin cykel och räckte fram handen. "Varsågod", sa hon. I kvinnans hand fanns bollen som Nikon hade tappat. Hon sa att hon hade sett Nikon följa efter bollen och tyckte så synd om honom för att han hade tappat sin boll. Vi tackade så mycket och Nikon fick tillbaka bollen, sedan cyklade hon iväg. Hur hon fick upp den i vattnet har jag ingen aning om, men det var verkligen snällt gjort av henne. Sannerligen en äkta djurvän!

Nikon bar med sig bollen ett bra tag, sprang fram och tillbaka och hade roligt. Ollie sprang med och höll koll. När Nikon kände sig klar med bollen lämnade han den vid vägkanten. Där ligger den nu och väntar på att nästa lyckliga hund ska hitta den. Båda hundarna skötte sig oförskämt bra på promenaden. Nikon lyssnade väldigt fint, vilket han faktiskt har gjort den senaste tiden. Ollie fick gå lös nästan hela vägen. Han var så uppmärksam att han till och med fick gå lös i två hundmöten.

Han träffade också en krullig valp på fyra månader som var precis lika stor som honom, och den ville han hemskt gärna leka med. De hälsade på varandra och Ollie tog några vänstervarv runt valpen och bjöd upp till lek. Valpen satt tyvärr fast i koppel, så den kunde inte springa med så långt. Det var en väldigt mysig promenad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar