Sidor

tisdag 3 april 2012

Gymnastik.

Idag har Ollie varit på gymnastik. Hans första gång av tio hos sjukgymnasten med träning i vatten på treadmill började kl 08.30 i morse. Jag var lite orolig att han inte skulle kunna gå dit eftersom jag inte tycker att det är så lämpligt att han tränar när han är dålig, men med tre kräkfria dagar bakom sig tycker jag nog att han är friskförklarad för nu, dessutom har han börjat äta sitt vanliga färskfoder utan problem.

Det blev alltså en tidig morgon för busen, som är van att ha sovmorgon till kl 10.00 minst. Han åt frukost redan 07.30 och sedan blev det ordentlig rastning så att alla behov var uträttade innan vi åkte mot djursjukhuset.
Eftersom det var första gången visste vi inte riktigt hur det skulle gå till, därför tog vi med oss en handduk och busens flytväst. När hundar simmar i bassäng brukar de ha flytväst, och jag ville hellre att han skulle ha sin egen än en låneflytväst eftersom det är den enda flytväst som sitter bra på honom. Men det visade sig att vi varken behövde handduk eller flytväst, handduk fanns att låna och flytväst behövdes inte eftersom vattnet inte ens går över ryggen på hunden.

Det första vi fick göra var att duscha Ollie, precis som man gör på badhuset. Husse tog kort.
















Sjukgymnasten sa att Ollie skulle ha en sele på sig, för små hundar når man inte så lätt i vattnet, och om det inte fungerar att styra honom i halsband är det enklare att koppla om till sele om den redan sitter på. Ollie fick låna en sele, den var aningen stor, men det gick bra ändå.


















Sedan var det dags att kliva in i den stora badbaljan. Det var lite läskigt tyckte Ollie, så jag fick hjälpa honom på traven.


















När dörren var stängd fylldes vattnet på. Lite konstigt, tyckte busen. Jag var rädd att han skulle dricka av vattnet som han alltid gör i duschen hemma, och det vore ju inte så lyckat eftersom han nu skulle bada i klorvatten, men han smakade inte ens. Duktig hund.


















När vattnet var i lagom nivå började bandet rulla. Busen tyckte att det var lite obehagligt i början och stretade emot lite.



















Efter en stund gick det bättre och han gick riktigt fint i vattnet. Klicka här för att se en film.



































Klicka här för att se en till film.

Första passet var på två minuter, andra passet var på tre minuter och tredje passet var lite längre än fyra minuter. Det gäller att börja försiktigt, och sluta när det går som bäst. Ollie var jätteduktig! När han var klar var det dags att kliva ur och duscha igen.


































Sjukgymnasten pratade lite med oss och förklarade hur vi kunde stretcha hans tass. Jag passade på att fråga hur hon tyckte att han var i hullet eftersom han har gått upp i vikt sedan han kastrerades för ca ett år sedan, och hon tyckte att han såg bra ut, pjuh! Ett helt kilo har han gått upp, men å andra sidan var han väldigt mager innan kastreringen, så nu är han normal kan man säga.


















Sedan var det dags att betala och åka hem. Nu har vi betalat för 10 gånger, det kostade 1800 kr.
Den medtagna handduken fick busen krypa in i på hemvägen eftersom han fortfarande var lite blöt och det var kallt ute. Tyvärr har det blivit vinter igen med snö och minusgrader, var tog våren vägen?



















Nu ligger det en trött buse och sover på sängen. Han har sovit sedan vi kom hem. Det tar på krafterna att prova nya saker och ha gymnastik i vatten.
Besöket gick över förväntan och jag tror att busen hade lite roligt också!

2 kommentarer:

  1. Vad duktig han är som höll sig lugn och sansad under hela alltihop.

    SvaraRadera
  2. Duktig kille! Ser ju riktigt roligt ut!

    SvaraRadera