Sidor

söndag 31 mars 2013

Glad påsk.

Här firar vi påsken för fullt med att ta det lugnt, slappa, vila och mest göra ingenting i kombination med godisätande och mustdrickande (de två sistnämnda gäller dock inte hundarna...). Ollie får ju inte göra någonting, så vi andra sympatiserar med honom och passar på att ta det lugnt vi också. Nikon får förstås komma ut på promenader och ha roligt, men mycket mer än så blir det inte.
För Nikons del är det nog väldigt nyttigt att få mer ensamtid med husse eller matte. Jag vet ju att det är viktigt, men i vardagen är det lite svårt att få till ibland, och så är man väl lite lat också och hellre går med båda hundarna än tar ut dem en och en. Så på så sätt är det bra för Nikon att Ollie inte får följa med, man får försöka se det positiva. Dessutom är det ju faktiskt roligare att gå med en hund eftersom man kan göra så mycket mer än att bara gå då. Man kan leka mer, springa mer, busa mer och göra sådana saker som blir lite krångligare när man går ensam med två hundar med sig.

Ollie har hunnit med ett pass till på vibrationsplattan. Den här gången var han mycket mer avslappnad och reste sig kanske bara fyra gånger under hela kvarten. Nikon följde med som sällskap och var duktig på att sitta stilla, en bra passivitetsövning. En sak som är lite irriterande är att utanför rummet där vi är, åtskilda endast av en tunn dörr, träffas tydligen ett gäng och tränar inför utställning ibland. Vi har lyckats pricka in dem båda gångerna nu, och det gör verkligen inte upplevelsen bättre. De tjoar och tjimmar och deras hundar skäller ikapp. Ollie klarar sig visserligen jättebra, han bryr sig inte speciellt mycket, men ibland kan han lystra och resa sig upp när det skälls och ropas där ute. Om det hade varit mitt ställe hade jag fokuserat på att göra vibrationsrummet till något mysigt med en tyst och lugn miljö, kanske en lampa som kunde dimras ner och allmänt mys. Jag kan tänka mig att mer lättdistraherade hundar har väldigt svårt att koppla av på plattan när det är så stökigt utanför. Nästa pass på tisdag har vi i alla fall tidigare på dagen, så förhoppningsvis är de inte är då.

Nu ska vi slappa lite till, och i morgon kommer mina föräldrar hit på påskmiddag. Mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar