Sidor

lördag 10 september 2011

Höstiga promenader.

Nu börjar hösten komma på allvar, dagarna är kyligare, och nätterna är ännu kyligare. Men vissa dagar med sol och värme hänger fortfarande kvar. Hösten är en fin årstid och bjuder ofta på härligt promenadväder, så länge det inte är för regnigt och ruskigt. Man är inte längre lika sugen på att träna sommaraktiviteter med hunden, som agility, för även om det är en fin dag så är det oftast ändå blött i gräset. Höstens friska luft och vackra färger är som gjort för promenader, och nu längtar man tills träden sprakar av rött och gult och man får svepa in sig i en mysig halsduk.

Promenader är alltså det vi har ägnat oss mest åt på sista tiden, men även mental aktviering inomhus som godissök, tricks och klossträning.
Ibland åker vi någonstans för att släppa Ollie så att han får rusa av sig lite energi, förra gången blev det till hoppbackarna. Det kanske inte ser så brant ut på bilden, men busen får kämpa sig upp för att hämta bollen.
















Efter en stund kom det en ordentlig skur och vi packade in oss i bilen igen med en blöt hund i sin handduk.





















Kvällarna spenderas ofta med den eviga kampen om bollen, Ollies favoritleksak. Leken går ut på att Ollie ställer sig bredvid oss med bollen och "pratar", d.v.s. han varken skäller eller morrar utan gör några lustiga ljud som inte går att förklara med ord. När man sträcker fram handen tar han snabbt som attan ett grepp om bollen, och feg som han är tar han den ofta långt innan vi ens skulle ha en chans att ta den ifrån honom. Sedan börjar det om igen. Om vi lyckas ta bollen blir det dragkamp med tillhörande lekmorr, och när vi tröttnar kastar vi iväg bollen. Gissa vem som står där igen sekunden efter med bedjande ögon och munnen beredd att greppa bollen så fort vi rör oss...

















Det är tur att han är så söt vår hund, för ibland är den där energin han har aningen jobbig när man lagt sig i soffan på kvällen, eller som husse säger: är det raketbränsle i hans mat?
(Om någon undrar varför han är rakad på benet så är det där kanylen satt när han blev sövd för att ta bort tandsten).

Nu ska jag försöka få med mig hund och husse ut på promenad i höstvädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar