Sidor

måndag 9 juni 2014

Första simturen.

Från första början var Nikon ganska skeptisk mot vatten. Det tog ett tag, men när han väl insåg att vattnet faktiskt var ganska roligt glömde han helt bort att han hade tyckt att det var lite läskigt. Förra sommaren ville han gärna gå runt och plaska i vattnet, och han ville gärna hämta in leksaker så länge de låg där han bottnade. Så fort han inte bottnade vände han direkt.

I år verkar han ha kommit över det, för idag simmade han på riktigt för första gången. I början stod han som vanligt och väntade när leksaken kom för långt ut, men helt plötsligt verkade det som att han bestämde sig för att bara hämta den, och så tog han ett skutt ut i vattnet och började simma. Han fick visserligen en kallsup eller två, men för en hund som aldrig har simmat förut såg det riktigt bra ut.

Han hade flytväst på sig för säkerhets skull. Dels för att det kanske känns lite tryggare att simma då och dels för att han är så klumpig så vi visste inte ens om han skulle kunna simma eller om han skulle sjunka som en sten. Ollie har aldrig haft flytväst när han har simmat. Det tog visserligen några år för honom att våga göra det, men när han väl gjorde det simmade han som han aldrig hade gjort något annat.

Nu får Ollie tyvärr inte simma mer på grund av sin allergi. Vi vågar helt enkelt inte låta honom bada efter det han gick igenom förra sommaren då han fick ordentlig klåda efter bad som inte gick över utan kortison. När detta hade hänt två gånger, och dessutom med olika sjöar, bestämde vi oss helt enkelt för att det är slutbadat för hans skull. Det är tråkigt, för han tycker verkligen om det, men det är för hans eget bästa.

Så Ollie fick vara hemma idag när vi tog med oss Nikon till stranden. Det hade varit för taskigt att ta med Ollie och bara låta honom se på när Nikon sprang omkring i vattnet och lekte. Dessutom är det visst nyttigt för hundarna att få lite "egentid" med matte och husse ibland. Ollie ska få följa med ut lite senare och springa och leka på land, och då får Nikon stanna hemma.

Här kommer några bilder på dagens badhund som äntligen vågade simma!


















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar