Sidor

lördag 3 maj 2014

Hårda straff behövs.

Man hör sällan om människor som blir ordentligt straffade när de gjort något dumt mot djur, som att lämna hundar i varma bilar till exempel. Det händer tyvärr varje år att hundar dör på grund av oaktsamma människor, trots att det varje år varnas för samma sak: Lämna inte hunden i en varm bil på sommaren.

Vissa människor tycks helt enkelt vara dumma i huvudet, för om man nu av någon konstig anledning har lyckats missat den här informationen så borde man i alla fall ha vett nog att ändå inse att man inte bör lämna en levande varelse i en varm bil på sommaren. Jag gissar att alla någon gång har känt hur det känns att sätta sig i en bil som har sått i solen.

Hårda straff behövs för de som gör sådana saker, men nu har i alla fall en kvinna vars hund dog på grund av att den lämnats i en varm bil förra året bötfällts och får betala 12 000 kronor. Det må kännas billigt med tanke på att hon ju faktiskt indirekt har dödat sin hund, men hundar är trots allt inte så mycket värda i dagens samhälle och jag tycker ändå att det är en summa stor nog att kännas.

Hon kommer förmodligen inte att göra om det, men för egen del hoppas jag att hon aldrig mer får äga eller ta hand om en hund.

KLICKA HÄR för att läsa nyheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar