Sidor

onsdag 5 februari 2014

Djurens vanor.

Det är lite roligt det här med djur och deras vanor. Många vanor är man själv med och skapar, till exempel att hundarna vet när det är dags att äta eller att gå ut, men en del vanor skapar de av sig själva. Nikon vill till exempel inte gå och lägga sig utan att borsta tänderna. Den vanan har vi varit med och skapat, men det är han som ser till att den efterlevs. När han ser att vi ska göra oss klara för sängen parkerar han sig i badrummet och väntar där tills han får tänderna borstade.

Ollie har sedan ett tid tillbaka bestämt sig för att han inte ska ligga i sängen med oss på kvällen. När vi gör oss klara och Nikon går till sängen efter tandborstningen går Ollie raka vägen till soffan och lägger sig där. Någon timme efter att vi har lagt oss kommer han trippande in till sängen. Ibland märker jag det och ibland inte, men han ligger alltid där när jag vaknar. Han har haft perioder förut då han har valt andra sovplatser, och det är helt enkelt vanor som han skapar åt sig själv. Jag är uppvuxen med katter, och det är samma sak där.

Här kommer en bild från gårdagens promenad. Man kan lugnt säga att hundarna syns nu i alla fall, och en sak som är rolig med halsbanden är att man laddar dem via datorn med USB-kabel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar