Sidor

fredag 30 augusti 2013

Nikon är snygg.

Idag på promenaden blev vi stoppade av en dam som undrade vad Nikon var för ras. Hon sa att han var jättefin, och att hon gillade den typen av hund. Hon hade själv bland annat haft en fransk bulldogg (som ju är lite liknande). Nikon fick jättemycket beröm, och hon stod kvar länge och pratade med oss. Ollie var också med förstås, men det är så olika vad man tycker om, och den här gången var det Nikon som fick uppmärksamheten.
När vi pratat färdigt och gått åt olika håll möttes vi igen efter ett tag på andra sidan av sjön. Damen sa att hon hade tänk på Nikon hela tiden. Det är alltid roligt när främlingar ger komplimanger till hundarna!

Snart är det dags för Nikon att göra MH. MH står för Mentalbeskrivning Hund, och är precis som det låter en beskrivning av mentaliteten. Det är alltså inget prov med rätt och fel, utan en utvärdering av aveln. Dessutom är det ju roligt för oss att se hur hunden reagerar i olika sammanhang. Den 14:e september ska vi ner till Göteborg för att göra MH tillsammans med de flesta andra ur kullen.

Spännande, men lite nevöst. Nikon är ju som han är, och känner jag honom rätt kommer han att bjuda på en hel del knasiga saker. Det är inte själva momenten jag är nervös över, utan mer att han kommer att vara olydig och inte komma på inkallning när han måste, och så vidare... Det får bli som det blir helt enkelt. Husse kommer att gå med Nikon, och jag följer med filmar.
Dessutom ska Nikon röntgas snart för att se om han har fina höfter och armbågar. Vi har inte bokat någon tid än, men det blir väl någon gång i september.

Det är lite dåligt med bilder nu känner jag. Jag får jobba på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar