Sidor

söndag 6 april 2014

Premiärturen.

Idag var det dags för Nikon att göra premiärturen med dragsele och cykel. Vi letade på en tom väg i skogen och provade oss helt enkelt fram. Husse cyklade och jag agerade "hare" och stod längre bort och peppade med en leksak. Det gick faktiskt väldigt bra, men än så länge drar Nikon bara när han har ett mål. När de vände och cyklade åt andra hållet joggade han bredvid cykeln, så vi får väl försöka arbeta på att han ska tycka att det är roligt att dra även när han inte springer emot något.


































Utrustningen fungerade finfint. Cykelfästet var väldigt praktiskt tyckte husse. Han cyklade med GoPro-kameran på hjälmen, och här kommer en filmsnutt från dagen.



Ollie var förstås också med, och han fick bland annat köra lite personsök, godissök och uppletande. Han sökte fram tre bollar i väldigt snårig terräng. Husse trodde inte att vi skulle se bollarna igen när jag kastade ut dem i skogen, men Ollie hoppade fram som en hare bland ris och grenar och hittade bollarna utan problem!

1 kommentar:

  1. Ser superskoj ut, och härliga bilder och video :)

    Hade gärna velat köra barmarksdrag på det där sättet med min hund. Han hade älskat det och har en sådan fallenhet för att dra. Tyvärr så säger fysioterapeuten nej, och han får bara dra lugnt och lätt. Nästa bouvier dock. Då jävlar (hoppas jag) :P

    SvaraRadera