Sidor

söndag 1 februari 2015

Snö, snö, snö.

Det snöar både på längden och på tvären och det är vitt överallt.









































































Nikon tycker att det är kallt ute, vilket är lite ovanligt då han aldrig har brytt sig så mycket om kyla. Det brukar vara Ollie som tycker att det är kallt, trots att han har längre päls. Jag gissar att det har med kastreringen att göra, för kastrering kan ju påverka pälskvaliteten, och även om det inte syns på en korthårig hund så kan det ju vara så att hans päls har fått sämre isolerande egenskaper.

Han har också gått ner i vikt sedan kastreringen, och en tunnare hund har ju inte ett lika tjockt fettlager som skyddar mot kyla. Anledningen till viktnedgången är att vi inte ville att det skulle bli som det blev när Ollie kastrerades. Han gick upp ett kilo efter sin kastrering, och det är helt normalt eftersom en kastrerad hund får sämre ämnesomsättning, men det är förstås något man ska försöka undvika.

Istället för att få en tjockare hund som man ska försöka banta ner så tänkte vi förebygga det genom att byta till en "smalare" mat. Men vi bytte kanske lite för tidigt för han har gått ner i vikt istället nu, så nu har vi ökat på portionerna lite och försöker få upp hullet lite. Han ser lite för tunn ut nu, och det kanske är det som gör att han fryser. Tur att det finns täcke!

Nikon och Ollie äter samma mat nu, så båda hundarna har bytt. Nikon åt Vom og Hundemat (den vanliga sorten utan lax) förut och Ollie åt Bravo special med vom. Nu äter båda två Vom og Hundemat Digestive (den med ris), och Ollie har faktiskt också gått ner lite i vikt vilket är positivt för hans del. Det är också skönt att bara behöva köpa en slags mat som dessutom finns på flera ställen här. Just nu är den billigast på Djurmagazinet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar