Sidor

tisdag 17 december 2013

Mycket att göra.

Det är redan den 17:e december och jag har bara lyckats göra två blogginlägg den här månaden. Skäms! Men så är det ibland. Det är mycket som ska göras i december, och speciellt nu sista veckan innan jul. Köttbullar ska rullas, julgodis ska bakas, julklappar ska köpas och det ena med det tredje. Inte mig emot, för jag gillar julstöket, men det blir inte så mycket tid över till annat.

På hundfronten händer det inte så mycket just nu. Det blir mest promenader nu, och det är inte så roligt att skriva om. Dessutom är det så trist väder, så man vill inte vara ute mer än nödvändigt. Så fort det kommer lite snö kommer plusgraderna och regnet tillbaka, och det blir is och slask överallt. Man kan ju alltid hoppas att det blir lite vitt till julafton, för nu är gräsmattorna gröna igen.

I helgen var vi hos husses föräldrar för att fira lite för-jul. Ollie och deras hund Mynta hade roligt tillsammans förut, men sedan Nikon kom in i bilden har det minst sagt varit kaos. Nikon kan inte uppföra sig, Mynta säger inte ifrån, och när Nikon är vild blir Ollie stressad. För att vi ska få ha det lugnt och kunna koncentrera oss på att vara på besök istället för att ta hand om en odräglig tonårshund har vi därför haft våra hundar i bilen när vi varit där de senaste gångerna.

Den här gången tog vi med oss kompostgaller och stängde av hallen så att våra hundar fick vara på ena sidan och Mynta på den andra. Det gick faktiskt bra. Lite skönsång från Nikon, men helt klart godkänt. Så den lösningen kommer vi nog att ta till fler gånger, och förhoppningsvis kommer vi till en punkt där galler inte behövs en vacker dag. Tyvärr tog jag inga kort, men de var bra söta där de låg bakom gallret och tyckte synd om sig själva.

Nu kör vi sista rycket innan julafton, och på måndag bär det av till mina föräldrar för lite lugn och ro över jul och nyår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar