Sidor

måndag 10 december 2012

Promenader.

Julen närmar sig och vi myser mest runt, tar vintriga promenader och kryper ner i soffan med lite glögg (inte hundarna förstås). I helgen var vi hos mina föräldrar och julbakade lussekatter. Mysigt! En härlig promenad hann vi också med och här kommer en film från den:


Nikon fick också gå lös en stund och briljerade verkligen på inkallningen. Han höll sig nära oss och var uppmärksam, mycket bra. Även i ligg-träningen gör han stora framsteg. Det känns som att han har en bra period för att lära sig saker nu, och det får man ta vara på. Valphjärnan går ju igenom olika faser, och vissa av dem passar inte så bra för inlärning. Därför får vi passa på nu, för det står nog inte på förrän han kommer in i könsmognaden och får kottar i öronen igen...

Ollie var såklart duktig som vanligt och gick lös större delen av promenaden. Hos mina föräldrar är det mindre trafik och rörelse så där kan han gå lös betydligt mycket mer. Ibland vore det skönt att bo så istället för i stan.

Idag har jag tagit en promenad ensam med hundarna. För några månader sedan hade det varit en omöjlighet, men det tar sig med koppelgåendet. Även rumsrenheten verkar ta sig, och det är otroligt skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar