Sidor

onsdag 25 maj 2011

Hemmagjorda agilityhinder.

Här följer tips och lite beskrivningar på hur vi byggt våra egna agilityhinder.

Kostnad för 3 vanliga hinder, 8 slalompinnar och 1 ring: ca 350 kr
Hindrena är höj- och sänkbara och alla går att riva, även ringen då den sitter fast med kardborre. Man kan enkelt montera isär hindrena för att kunna ta dem med sig om man inte har tillgång till egen gräsmatta. Ett tips är att köpa eller sy någon form av väska att förvara delarna i så att det blir enkelt att transportera dem.

Stolparna består av plaststolpar inhandlade på Jula för 19 kr/st, perfekt att sticka ner i marken (klicka här för att se plaststolparna på Julas hemsida). Stolparna är rensade med såg och kniv, förutom där vi vill kunna placera bommarna.
Bommarna består av ett 3 m långt, smalt rör från Jula, som är sågat i fyra delar. Längst ut på bommarna finns en fyrkant utskuren som passar på den modifierade stolpen.





















Till ringen användes samma stolpar och bom, samt en smal slang från Jula som är virad några varv till lagom storlek och täckt med silvertejp. Bommen sitter fast på samma sätt som på de vanliga hopphindrena, och ringen är fastsatt i båda stolparna samt i bommen med kardborre med "buntbandseffekt" inköpt på Biltema.
















Hindrena är utsmyckade med tejp i olika färger inköpt på Biltema.
Slalomstolparna ligger fortfarande och väntar på att bli klara. En tunnel från Rusta (se här) är ett komplement till banan. Nu fattas en platt-tunnel samt kontaktfältshinder.
Uppdateringar om agilityhinder och agilityträning kommer efter hand.

6 kommentarer:

  1. Skitsmart och skitsnyggt! /Mariah, Ixxi & Ådi

    SvaraRadera
  2. Gör ett nytt försök..
    Snygg blogg och himla kreativt löst med hindren:)
    När jag försöker posta med min bloggadress så får jag fortfarande upp felmeddelande:(
    http://gabbikiera.wordpress.com/
    //Camilla

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket :)
    Vilka fina bilder du har på din blogg!

    SvaraRadera
  4. Smarta lösningar :) ska kolla upp jag med och kanske få gjort några av dom. Är det några regler om hur stor tex ringen ska vara? Fast det går kanske kolla upp på nätet :). Har bara en valp än men han är sex månader så det är bara att börja i tid tycker jag// Mia

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket!

    Enligt min agilitybok (från 2007, vet inte om reglerna ändrats) så ska ringens innerdiameter vara 45-60 cm. Ringens medelpunkt befinner sig 55 cm över marken för små och medelstora hundar, och 80 cm över marken för stora hundar.

    Roligt att ni vill hålla på med agility, men tänk på att hundar bör vara minst 12 månader innan man börjar "på riktigt", växande kroppar ska inte pressas med hopphinder, snäva slalomsvängar och de mer krävande balanshindren, för att undvika förslitningar som kan ge problem i framtiden. Tunneln går såklart bra att börja med, samt att hoppa över pinnar som ligger på eller något över marken.

    Lycka till! :)

    SvaraRadera